Stjärnkalaset Östra

Den 30 januari 2020 slår vi upp dörrarna till en av landets största utbudsdagar med scenkonst för barn och unga. Massor av teaterföreställningar, presentationer och möten mellan Stockholms bästa teatrar och publik från staden, länet och övriga landet.

Stjärnkalaset Östra är ett av tre nationella Stjärnkalas som arrangeras av Teatercentrum och Stjärnkalaset Östra 2020 presenterar det utbud som kommer att turnera runt om i Stockholm och delar av övriga landet. Föreställningarna som visas passar för förskolor, grundskolor och särskolor, eller som offentlig föreställning. Samtliga föreställningar spelas i sin helhet och är placerade i ”Spår” där varje spår innehåller ett antal föreställningar för olika åldrar

Är du kulturombud, lärare eller pedagoger från Stockholm och jobbar inom skola och förskola är du varmt välkommen att delta. Är du konsulent, kultursekreterare, lärare, pedagog eller teaterförenings-arrangör, från Stockholms län eller utifrån landet, är du lika varmt välkommen att delta. Det är kostnadsfritt att delta.

Stjärnkalaset görs i samarbete med Teatercentrum Östra, fria teatrar i Stockholm och Dansistan. Stjärnkalaset genomförs med stöd från Stockholm Stad och Teatercentrum och utbudet som visas är kopplat till KULAN och Kulanpremien.

Om programmet

Inte mindre än 22 (24 inklusive två dansföreställningar) olika föreställningar kommer att visas. Årets röda tråd kan sägas vara ”stort och smått” och ett hållbarare samhälle. Det stora i form av tidsresor, parallella verkligheter och en oförutsedd cyberrymd. Det ”lilla” i form av närkontakt med bin och maskar. Vi kommer även se exempel på miljövänlig teknik inom teaterns magiska värld. Möta kända personligheter som Linné och litterära som Vilda Bebins mamma och mycket, mycket mer…

Medverkande föreställningar

Här nedan kan du läsa mer information om de medverkande föreställningarna.

Eftersom de flesta föreställningar som presenteras här nedan inkluderar en 7 minuter lång film från föreställningen, så kräver vi av upphovsrättsliga skäl lösenord för att ta del av det material som finns här. Har ni ännu inte fått inloggningsuppgiften så kontaktar ni Teatercentrum HÄR.