Stjärnkalaset Östra

Stjärnkalaset Östra är en av landets större utbudsdagar där en mängd professionella fria teatrar presenterar sina repertoarer av scenkonst för barn och unga, från förskolan till gymnasieåldern.

Den 26-27 januari kommer de medverkande teatrarna att visa upp till 30 föreställningar som du som kulturombud, pedagog, teaterkonsulent eller kultursekreterare får ta del av. Stjärnkalaset är även en chans för dig att få träffa både kulturproducenter och andra kollegor. Vi kommer att bjuda på ca 15 föreställningar per dag, mellan kl.10:00 till ca 20:00. Föreställningarna kommer spelas på olika teatrar runtom i Stockholm.

I samband med att Stjärnkalaset genomförs live i år kommer vi att vidta åtgärder för att göra detta så coronasäkert som möjligt för alla inblandade. För att undvika trängsel är stjärnkalaset som sagt uppdelat på två dagar, och antalet medverkande arrangörer och deltagare är begränsat till max 150 personer per dag. Vi kommer se till att samtliga deltagare kan bussas säkert och luftigt mellan olika spelplatser. Istället för vårt vanliga mingel får du möjlighet att delta i en gemensam morgonsamling båda dagarna.

Nästa arrangemang

26-27 januari 2022

Anmälan med program och biljetter blir tillgängligt från den 13 december.

Föregående arrangemang

2021 genomfördes Stjärnkalaset Östra digitalt och följande teatrar medverkade:

Från Stockholm
Boulevardteatern, Cirkus Trattofon, Dockteatern Tittut, Dotterbolaget, Fabula Storytelling, Mittiprickteatern, Pantomimteatern, Pygméteatern, Teater Barbara, Teater De Vill, Teater Fredag, Teater Kung och Drottning, Teater Pero, Teater Sláva, Teater Tre, Teater Unga Roma, Torgteatern, Ung utan pung/Svea Sträng

Från övriga landet
4:e Teatern, Gycklagruppen Trix, Långsjö Teater, Skottes Musikteater, Musikteater Unna, Teater Fenix, Teater Imba, Teater Pelikanen, Teater Sörmland, Teater Tropos och Teatergruppen Tio Fötter.

Medverkande 2021