Flickan med framtiden

Teater Sörmland

FLICKAN MED FRAMTIDEN är en musikalisk monolog om resan ut i ett postpandemiskt vuxenliv och om hopplöshetens motsats – att våga drömma om en framtid

Flickan står ensam framför publiken. Hon förklarar att hon har bestämt sig, hon kommer att ta sitt liv ikväll. Det är inget dramatiskt, hon har tänkt på det så länge att det har blivit en självklar del av hennes liv. Och varför är det så tragiskt egentligen? Det är så konstigt, ända sen hon var liten har hon undrat varför alla tyckte att hennes favoritsaga, Flickan med svavelstickorna, var så sorglig. Den lilla flickan valde ju bort ett liv av lidande och valde istället en lycklig död. Varför skulle hon nödvändigtvis fortsätta leva när det inte fanns något att leva för? Vem ska bestämma att någon ska leva? Varför måste hon till varje pris leva?

FLICKAN MED FRAMTIDEN är en musikalisk monolog om resan ut i ett postpandemiskt vuxenliv. Generation Z är en generation uppvuxen i en hyperindividualistisk tidsanda, hårdare arbetsklimat, ökade klasskillnader och högernationalistiska vindar. Och ovanpå allt vilar ett obestridligt faktum: Om 6 år måste alla koldioxidutsläpp upphöra helt och hållet om en total klimat- och samhällskollaps ska kunna undvikas. Genom att våga närma oss tankar kring att ge upp, att inte orka mer och huruvida man ska leva eller inte vill denna föreställning öppna dörren för diskussioner om motsatsen – att våga drömma om en framtid. FLICKAN MED FRAMTIDEN handlar om att hantera en osäker framtid, förbjudna tankar och att söka hjälp.

FLICKAN MED FRAMTIDEN är den tredje och sista delen i Teater Sörmlands projekt: Ungas psykiska hälsa före, under och efter pandemin.

Koppling till läroplanen

Vi tillhandahåller alltid lärarhandledning till skolan och pedagogerna för att kunna fortsätta arbetet med dessa ämnen efter föreställningen.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Jerk O. Westin

Manus

Jerk O. Westin & Anna Frölander

Skådespelare

Maja Lundqvist

Musik

Andreas Larsson & Emil Forsberg

Scenograf

Svante Back


Fakta:

Föreställningens längd: 60 min
Publikantal:

Max 60 personer

Målgrupp: 13-18
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Ja
El: 2 separata 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 5 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: Inget som behövs, men välkomnas gärna

Pris:

13 000 kr för en föreställning
9000 kr för en andra föreställning samma dag och scen

Utöver detta tillkommer reseersättning samt eventuella traktamenten och logikostnader

Reseersättning:

50 kr / milKontaktuppgifter

Namn: Jerk O. Westin
E-post: jerk@teatersormland.se
Telefon: 0155-211400