Stjärnkalaset

Stjärnkalaset är Teatercentrums utbudsdagar för barn och unga som äger rum i olika delar av Sverige vid fyra olika tillfällen under året.

Hela föreställningar

På samtliga Stjärnkalas kommer du som arrangör eller inköpare att kunna ta del av hela föreställningar för olika målgrupper, ibland med den tilltänkta målgruppen i publiken”. I Östra, Västra och Norra kommer det presenteras fler föreställningar med parallella spår för olika åldrar, medan det i Södra läggs ett kurerat program där du får möjlighet att ta del av alla föreställningar.”

Professionella fria teatrar

På samtliga Stjärnkalas spelas föreställningar av Teatercentrums medlemmar, där alla bedriver professionell verksamhet och är anslutna till det kollektivavtal som Teatercentrum förhandlar fram med Teaterförbundet. Ibland kommer detta program kompletteras med föreställningar av andra aktörer eller seminarier som skänker nya insikter om barn- och ungdomsteater och dess förutsättningar.

Medlemsinformation

Ansökan kan göras av alla medlemmar i Teatercentrum som är hemmahörande i den region som Stjärnkalaset äger rum i. Medlemmar i Teatercentrum västra kan söka till Stjärnkalaset Västra o.s.v.  

Ansökan görs på Teatercentrums hemsida genom att ni lägger in er föreställning i vårt aktuella utbud med all nödvändig information. Ibland behöver ansökan kompletteras med att ni fyller i ett specifikt formulär som skickas ut några månader innan respektive Stjärnkalas. Det är vår ambition att alla som vill skall få en plats på Stjärnkalaset och att alla medverkande skall få full ersättning. Olika regioner kan efter omständigheter ha särskilda urvalsvillkor.

Stjärnkalaset Östra

25-26 januari 2023

Stjärnkalaset Södra

6 mars 2023

Stjärnkalaset Norra

2023

Stjärnkalaset Västra

31 oktober 2023