Stjärnkalaset Södra

Är en utbudsdag där du får se det nyaste och mest aktuella teaterutbudet för barn och unga i Skåne. Hela föreställningar, hela dagen! Stjärnkalaset vänder sig till dig som på något sätt är delaktig i inköp av scenkonst för barn och unga.

Var och när?

I år äger utbudsdagen rum den 4 mars på olika scener runt om i Malmö. Vi startar på Barnens Scen i Folkets Park kl. 08:30. Ni får se 7 nya, fräscha teaterföreställningar som tillsammans täcker målgrupperna 0-19 år! Vi bjuder på frukost, lunch och eftermiddagsfika och leder er genom hela dagen. För längre sträckor hyr vi buss.

Medverkande 4 mars i Malmö

Användbart material

This is what I saw – Scenkonstupplevelser i skolan som en viktig del i individutvecklingen. Skriven av Susanne Barregren.

Hela tiden – överallt. Är du nyfiken på hur det dagliga arbetat hos en fri teater ser ut får du inte missa dokumentärserien Hela tiden överallt som följer fyra fria teatrar i olika delar av landet.

En film om vem som gör vad på en teater som riktar sig till barn och unga och som kan visas som förberedelse i samband med att de ska gå och se en teaterföreställning. Av Teatercentrum i samarbete med Teateri och Filmbruket. 

Moa Westers pilotstudie: ”Barn, kultur och kulturutbud – förutsättningar och förväntningar. En pilotstudie om att lyfta barns och ungas perspektiv.”

En föreläsning med Paula Brante om barns rättigheter.

Barns inflytande över urval och inköp. Panelsamtal på Stjärnkalaset södra 2022.