Stjärnkalaset Södra

Upplev en Sci-fi-odysse´ inuti magen, ett dockspel om drömmar, teater på en buss, mim, följ en mus som är nyfiken på det outforskade, bråkande drakungar, och känn barnets kamp att bryta sig lös och bli vuxen.

Välkommen till Stjärnkalaset södra (fd Skånsk Teaterdag) den 9 mars i Helsingborg! En heldag med sju fantastiska föreställningar för barn och unga.

Du som arrangör, kulturombud eller inköpare får se alla föreställningarna i sin helhet. De sju föreställningar som medverkar ser du här nedan, med tillhörande sjuminuters-film.

Stjärnkalaset södra är ett av tre nationella Stjärnkalas som arrangeras av Teatercentrum. Utbudsdagen i söder flyttar runt i regionen och denna gång är vi i Helsingborg, på scener hos Dunkers Kulturhus och Helsingborgs Stadsteater.

Teatercentrum Södra tackar: Dunkers Kulturhus och Helsingborgs Stadsteater för hjälp med lokaler, personal och teknik. Riksteatern Skåne för att de varit bollplank i urvalet av föreställningar och tillsammans med oss guidar deltagarna under Stjärnkalaset Södra. Stjärnkalaset Södra får stöd från Region Skåne.

När

9 Mars 2020

Var

Dunkers kulturhus och Helsingborgs stadsteater, Helsingborg

Biljetter

Anmälan är nu öppen! Anmäl dig här för att säkra din plats:

Schema

Medverkande föreställningar

Teater 23 ”Drakungar”, Banditsagor ”Farligt”, Teater Sagohuset ” Babyboom- en sci-fi-odyssé inifrån och ut”, Månteatern ”Odjuret”, Expressteatern ”NU”, Teater Punch ”Den hoppande musen”, Ölands Dramatiska Teater ”Hur många universum ryms i ett klassrum”

Eftersom de flesta föreställningar som presenteras här nedan inkluderar en 7 minuter lång film från föreställningen, så kräver vi av upphovsrättsliga skäl lösenord för att ta del av det material som finns här. Har ni ännu inte fått inloggningsuppgiften så kontaktar ni Teatercentrum HÄR.

INTERVJUER med konstnärer bakom de medverkande produktionerna kommer att presenteras här den 25 februari