Stjärnkalaset Södra

Stjärnkalaset Södra är en utbudsdag som presenterar nya föreställningar riktade till barn och unga. Du som är inköpare, kultursamordnare, kulturombud, bibliotekarie, riksteaterförening eller annan arrangör är välkommen. I år får du se sex nya föreställningar i sin helhet, du får en ny rapport presenterad och du blir bjuden på frukost, lunch och eftermiddagsfika.

Var och när?

Den 6 mars 2023 i Kristianstad. Dagen börjar på Kristianstad teater kl 08.45.

Program

Se de medverkande föreställningarna presenterade längre ner på denna sida.

Anmälan

Anmäl dig här!

Användbart material

Hela tiden – överallt. Är du nyfiken på hur det dagliga arbetat hos en fri teater ser ut får du inte missa dokumentärserien Hela tiden överallt som följer fyra fria teatrar i olika delar av landet.

En film om vem som gör vad på en teater som riktar sig till barn och unga och som kan visas som förberedelse i samband med att de ska gå och se en teaterföreställning. Av Teatercentrum i samarbete med Teateri och Filmbruket. 

Moa Westers pilotstudie: “Barn, kultur och kulturutbud – förutsättningar och förväntningar. En pilotstudie om att lyfta barns och ungas perspektiv.”

En föreläsning med Paula Brante om barns rättigheter.

Barns inflytande över urval och inköp. Panelsamtal på Stjärnkalaset södra 2022.

This is what I saw – Scenkonstupplevelser i skolan som en viktig del i individutvecklingen. Skriven av Susanne Barregren.

Medverkande 6 mars 2023