Stjärnkalaset Södra

Teatercentrum Södra tackar alla teatrar, paneldeltagare och inte minst publiken för två underbara dagar på Stjärnkalaset Södra 2022!

I år hade vi möjligheten att satsa dubbelt upp och göra två utbudsdagar istället för en och vi har fått så många positiva kommentarer av besökarna! Med glädje kommer vi att bära med oss bubblande samtal, alla möten och scenkonstupplevelser som berört och kommer att leva kvar inom oss under en lång tid. Nästa steg är att många barn och unga också ska få chansen att ta del av dessa upplevelser.

Elva föreställningar framfördes och nedan finns all information samlat som du som arrangör behöver om varje föreställning. 

Nästa arrangemang

Mars 2023

Användbart material

En film om vem som gör vad på en teater som riktar sig till barn och unga och som kan visas som förberedelse i samband med att de ska gå och se en teaterföreställning. Av Teatercentrum i samarbete med Teateri och Filmbruket. 

Moa Westers pilotstudie: “Barn, kultur och kulturutbud – förutsättningar och förväntningar. En pilotstudie om att lyfta barns och ungas perspektiv.”

En föreläsning med Paula Brante om barns rättigheter.

Medverkande 7-8 mars 2022