Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset Västra är en utbudsdag för kulturombud och andra inköpare som presenterar aktuell scenkonst för barn och unga i samverkan med Göteborgs Förskoleförvaltning och Grundskoleförvaltning samt Backa Teater.

Nytt för 2023 är att vi utökar och kommer kunna erbjuda en extradag på måndag den 30 oktober med en extra helaftonsföreställning och kompetensutveckling.

Tisdagen 31 oktober kommer du som vanligt att kunna ta del av en stor mängd föreställningar som riktar sig till barn i förskolan hela vägen upp till högstadiet. Föreställningarna spelas i sin helhet på scener runt om i Göteborg och kompletteras även med samtal, diskussioner och mat.

Var och när

Nästa Stjärnkalaset västra äger rum 30-31 oktober 2023 i Göteborg. Mer info om programmet kommer innan sommaren. Biljetterna släpps här den 29 september.

Kostnad

Stjärnkalaset västra är helt kostnadsfritt för kulturombud, samordnare och arrangörer tack vare samverkan mellan Teatercentrum, Förskoleförvaltningen och Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad, Backa Teater samt inte minst de fria professionella teatrarna i Göteborg med omnejd.

Extra

Teatercentrum har tillsammans med Teateri tagit fram en film om hur en teaterföreställning blir till. Filmen riktar sig till grundskolan och kan med fördel användas inför eller efter ett teaterbesök. Är du mer nyfiken på hur det dagliga arbetat hos en fri teater ser ut får du inte missa dokumentärserien Hela tiden överallt som följer fyra fria teatrar i olika delar av landet.
Hur fungerar en teater
Hela tiden överallt

Föregående arrangemang

Program Stjärnkalaset Västra 2022

Program Stjärnkalaset Västra 2021

Intervjuer medverkande föreställningar 2020

Program Stjärnkalaset västra 2019