Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset Västra är en utbudsdag för kulturombud och andra inköpare som presenterar aktuell scenkonst för barn och unga i samverkan med Göteborgs Förskoleförvaltning och Grundskoleförvaltning samt Backa Teater.

På Stjärnkalaset västra 2021 spelas nästan tjugo olika föreställningar i sin helhet med målgruppen förskola, lågstadiet, mellanstadiet eller högstadiet. I årets program kommer du bland annat få uppleva en interaktiv rysarfars, en hjärtskärande berättelse om identitet, en nyskriven tolkning om långnästa lögnare, en berättelse om en teaterälskande kung och mycket mer! Föreställningarna kompletteras även med föreläsningar och god mat.

TID & PLATS

Stjärnkalaset västra 2021 äger rum på olika scener i Göteborg den 2 november. Alla tre spårens första föreställning börjar klockan 9.00, men beroende på vilket spår du bokat in dig på så börjar din dag på olika platser. Du får själv ta dig till din startplats som är där den första föreställningen spelas, men kommer därefter få åka chartrad buss mellan de övriga scenerna i ditt spår. Minglet på Backa Teater börjar klockan 17.00 och föreställningen avslutas runt klockan 19.00.

Startplats Spår 1: Göteborgs Dramatiska Teater
Startplats Spår 2: Esperantoscenen
Startplats Spår 3: Teater Jaguar

Biljetter

Stjärnkalaset västra är helt kostnadsfritt för kulturombud, samordnare och arrangörer tack vare samverkan mellan Teatercentrum, Förskoleförvaltningen och Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad, Kulturförvaltningen i Göteborgs Stad, Backa Teater samt inte minst de fria professionella teatrarna i Göteborg med omnejd.

Hela skolklasser kan inte boka in sig då platserna är begränsade, men elevkulturombud är hjärtligt välkomna

För att boka din plats klickar du på knappen “Boka här”, här nedanför som tar dig till vår sida på Trippus. Där kan du efter att du fyllt i dina grunduppgifter välja ett av tre olika spår. I varje spår kommer du ta del av 5-7 aktuella föreställningar för målgruppen samt en föreläsning om pjäsanalys. I samband med föreläsning bjuds även på lunch.

I slutet av dagen äger ett mingel rum på Backa Teater där det bjuds på middag och dryck samt föreställningen “Färgen från yttre rymden”. Tänk på att du måste göra ett aktivt val i bokningen för att medverka på mingel och föreställningen.

Bokningen stänger 29 oktober.

Medverkande

Extramaterial

Inför Stjärnkalaset västra 2020 genomfördes intervjuer med alla medverkande teatrar om deras konstnärliga val i samband med de aktuella föreställningar. På grund av pandemin gick det inte att genomföra det arrangemanget, men flera av föreställningarna är aktuella i årets Stjärnkalas. Du kan ta del av dess intervjuer här:

Föregående arrangemang

Intervjuer medverkande föreställningar 2020

Program Stjärnkalaset västra 2019