Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset Västra är en utbudsdag för kulturombud och andra inköpare som presenterar aktuell scenkonst för barn och unga i samverkan med Göteborgs Förskoleförvaltning och Grundskoleförvaltning samt Backa Teater.

Under dagen kommer du som kulturutbud, samordnare eller arrangör kunna ta del av föreställningar som riktar sig till barn i förskolan hela vägen upp till högstadiet. Föreställningarna spelas i sin helhet på scener runt om i Göteborg och kompletteras även med samtal, diskussioner och mat.

Var och när

1 november, Göteborg

Stjärnkalaset västra är uppdelat i tre parallella spår med olika föreställningar. Alla tre spårens första föreställning börjar klockan 9.00, men beroende på vilket spår du bokat in dig på så börjar din dag på olika platser. Du får själv ta dig till din startplats som är där den första föreställningen spelas, men kommer därefter få åka chartrad buss mellan de övriga scenerna i ditt spår. 

Startplats Spår 1: Göteborgs Dramatiska Teater
Startplats Spår 2: Teater Jaguar
Startplats Spår 3: Teater Sesam

Varje spår avslutas ca klockan 16.30 och du skjutsas sedan vidare till Backa Teater där Stjärnkalaset västra avslutas med mingel, middag och underhållning som pågår till ca klockan 18.30.

Kostnad

Stjärnkalaset är helt kostnadsfritt för kulturombud, samordnare och arrangörer tack vare samverkan mellan Teatercentrum, Förskoleförvaltningen och Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad, Backa Teater samt inte minst de fria professionella teatrarna i Göteborg med omnejd.

Biljetter

Det går nu att boka din plats genom att klicka på knappen nedan och följa instruktionerna i bokningsformuläret. Bokningen är öppen fram till ett par dagar innan Stjärnkalaset västra äger rum.

Föreställningarna

Spår 1 – Förskola/lågstadiet

Teater Marang
Abra, Kadabra och Soltjuven

Figurteaterkompaniet
Maja och Bobo

Hagateatern
Månskenssonaten

Teater Trampolin
Sagan om den lilla farbrorn

Masthuggsteatern
Kråkan

Jäders Teater
Resor jag (aldrig) gjort

Big Wind
Hovet

Spår 2 – Grundskola A

Teater Jaguar
Träd, hopp och kärlek

Teater Albatross
Lilla Rottrådsmaskinen

Göteborgs Dramatiska Teater
Kriget har inget kvinnligt ansikte

Big Wind
Vind – Blås mig!

Mumrik Kulturproduktion
Trumgodis

Big Wind
Hovet

Spår 3 – Grundskola B

Teater Sesam                   
Blue

Abnorm Scenkonst          
Reglerna

El Rey Shangó Superior Orchestra      
La historia de la musica cubana

Teateri        
Piloten

Gothenburg English Studio Theatre    
#WRU

Big Wind     
Hovet

Läs mer om varje föreställning här nedanför under “Medverkande 2022”

Extra

I väntan på att Stjärnkalaset västra ska äger rum så kan du ta del av en film om hur en teaterföreställning blir till. Filmen riktar sig till grundskolan och kan med fördel användas inför eller efter ett teaterbesök. Är du mer nyfiken på hur det dagliga arbetat hos en fri teater ser ut får du inte missa dokumentärserien Hela tiden överallt som följer fyra fria teatrar i olika delar av landet.
Hur fungerar en teater
Hela tiden överallt

Medverkande 2022

Föregående arrangemang

Program Stjärnkalaset Västra 2021

Intervjuer medverkande föreställningar 2020

Program Stjärnkalaset västra 2019