Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset Västra är en utbudsdag för kulturombud och andra inköpare som presenterar aktuell scenkonst för barn och unga i samverkan med Göteborgs Förskoleförvaltning och Grundskoleförvaltning samt Backa Teater.

Teatercentrum vill utbringa ett stort tack och minst fyra hurra till all publik samt alla medverkande teatrar och föreläsare på Stjärnkalaset västra 2021! Det är med glädje i bröstet vi kan konstatera att föreställningarna äntligen är tillbaka där de hör hemma, på teatern! Eller ja, på turné i ett klassrum nära dig

På Stjärnkalaset västra 2021 spelades nästan tjugo olika föreställningar i sin helhet med målgruppen förskola, lågstadiet, mellanstadiet eller högstadiet. I årets program fick publiken bland annat få uppleva en interaktiv rysarfars, en hjärtskärande berättelse om identitet, en nyskriven tolkning om långnästa lögnare, en berättelse om en teaterälskande kung och mycket mer! Föreställningarna kompletterades även med föreläsningar och god mat.

Nästa arrangemang

1 november 2022

Medverkande 2021

Extramaterial

Inför Stjärnkalaset västra 2020 genomfördes intervjuer med alla medverkande teatrar om deras konstnärliga val i samband med de aktuella föreställningar. På grund av pandemin gick det inte att genomföra det arrangemanget, men flera av föreställningarna är aktuella i årets Stjärnkalas.

Föregående arrangemang

Program Stjärnkalaset Västra 2021

Intervjuer medverkande föreställningar 2020

Program Stjärnkalaset västra 2019