Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset Västra är en utbudsdag för kulturombud och andra inköpare som presenterar aktuell scenkonst för barn och unga i samverkan med Göteborgs Förskoleförvaltning och Grundskoleförvaltning samt Backa Teater.

Ett stort tack till alla medverkande teatrar, gästscener, samtalsledare och inte minst publik som kom till Stjärnkalaset västra 2022. Vi ses nästa år igen!

Var och när

Nästa Stjärnkalaset västra äger rum 31 oktober 2023 i Göteborg. Mer info kommer under 2023.

Kostnad

Stjärnkalaset västra är helt kostnadsfritt för kulturombud, samordnare och arrangörer tack vare samverkan mellan Teatercentrum, Förskoleförvaltningen och Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad, Backa Teater samt inte minst de fria professionella teatrarna i Göteborg med omnejd.

Extra

Teatercentrum har tillsammans med Teateri tagit fram en film om hur en teaterföreställning blir till. Filmen riktar sig till grundskolan och kan med fördel användas inför eller efter ett teaterbesök. Är du mer nyfiken på hur det dagliga arbetat hos en fri teater ser ut får du inte missa dokumentärserien Hela tiden överallt som följer fyra fria teatrar i olika delar av landet.
Hur fungerar en teater
Hela tiden överallt

Medverkande 2022

Föregående arrangemang

Program Stjärnkalaset Västra 2022

Program Stjärnkalaset Västra 2021

Intervjuer medverkande föreställningar 2020

Program Stjärnkalaset västra 2019