Intet

Masthuggsteatern

Halsbrytande om grupptryck och livets mening. Sverigepremiär för dansk ungdomssuccé.

Det är första skoldagen efter sommarlovet när Pierre-Anthon plötsligt reser sig upp, packar ihop sina saker och säger: ”Ingenting har någon betydelse, så det är ingen idé att göra något.” Och lämnar skolan. Det blir startskottet för en händelseutveckling där en skolklass gör allt och lite till, för att bevisa för Pierre-Anthon och sig själva, att livet visst har en mening. De börjar bygga upp en hög av sådant som betyder något.

Det börjar med en svart fotboll, ett par älskade gröna sneakers och en lika älskad cykel, men strax utmanar ungdomarna varann till allt större, känsligare och grövre insatser och handlingar, och det hela ballar ur rejält.

Intet är en historia om grupptryck som ruskar om och petar i det innersta av existensen. Det blir drastiskt, absurt, stundtals äckligt och provocerande. Därtill underbart skruvad samtidskritik och fängslande, lekfull teater.

Koppling till läroplanen

Föreställningen öppnar upp för givande eftersamtal/ -arbeten i skolämnen som svenska, religionskunskap, samhällskunskap och historia (på högstadiet) samt filosofi (gymnasiet).

Skapande skola

I samband med föreställningen erbjuds ett kostnadsfritt eftersamtal tillsammans med skådespelarna. Samtalet tar ca 15 minuter. Till föreställningen finns även en workshop som kan bokas separat. I workshopen får eleverna, efter att de sett Intet, utforskar föreställningen tillsammans med en dramapedagog. Med elevernas upplevelse som utgångspunkt återskapas scenrummet och de händelser som utspelade sig i berättelsen. Hur blir det när vi minns tillsammans? Genom ett kollektivt arbete byggs berättelsen upp igen och vi får syn på våra olika upplevelser av precis samma föreställning.


Medverkande på och bakom scen:

Dramatisering

Pelle Koppel efter Janne Tellers roman

Översättning

Kristina Ros

Regi

Marcus Carlsson

Dramaturg

Kristina Ros

Scenografi, kostym

Råger Johansson

Kompositör

Liis Ring

Ljusdesign

Anna Wemmert

Maskdesign

Josefin Ekerås


Fakta:

Föreställningens längd: 70 minuter
Publikantal:

Max 70

Målgrupp: Årskurs 8-9, gymnasiet & unga vuxna
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Ja
El: 2 vanliga (10A) uttag
Byggtid: 2 minuter
Rivtid: 1 minuter
Scenyta: Bredd 9 meter, djup 8 meter, takhöjd 2.6 meter
Bärhjälp: 1

Pris:

12 000 kr för första föreställningen 9 000 kr för andra föreställningen samma dag

Reseersättning:

75 kr/milenKontaktuppgifter

Namn: Erika Modén
E-post: erika@masthuggsteatern.se
Telefon: 0793-58 14 08