Den sköna Zumurrud

Fabula Storytelling

Zumurrud är ett feministisk äventyr från 800-talet ur Tusen och en natt, som visar att unga kvinnors kamp inte bara utkämpas i vår tid här i väst.Zumurrud är ett feministisk äventyr från 800-talet ur Tusen och en natt, som visar att unga kvinnors kamp inte bara utkämpas i vår tid här i väst.

Zumurrud lever som slavinna i ett patriarkat. Men hon väntar inte på att en man ska komma och rädda henne, utan tar saken i egna händer. Hon kämpar sig hela vägen upp på kungatronen, för att utkräva sin blodiga hämnd.

I den arabiska sagoskatten ”Tusen och en natt” finns berättelser som ofta censurerats när erotik, blod och tabun tagit plats. Bland dem finns den vindlande och spännande historien om ”Den sköna Zumurrud”. Lyssnarna bjuds här in till ett föreställning fylld av humor, sensualitet och okuvlig revolt mot könsförtryck.

Frida Spång, berättare, skådespelare och musiker sedan femton år, tar med lyssnarna på ett feministisk äventyr från 800-talet, som visar att unga kvinnors kamp inte bara utkämpas i vår tid här i väst. Välkommen att följa Zumurrud på hennes väg mot triumf över förövarna!


Medverkande på och bakom scen:

Regi, berättare, musiker

Frida Spång

Regi, coach

Mats Rehnman


Fakta:

Föreställningens längd: 50
Publikantal:

50

Målgrupp: 13-18
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanligt eluttag
Byggtid: 30 minuter
Rivtid: 20 minuter
Scenyta: Bredd 3 meter, djup 2 meter, takhöjd 2 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

9000 utan subvention
4500 med subvention

Reseersättning:

Endast vid resor på annan ortKontaktuppgifter

Namn: Frida Spång
E-post: frida.spang@fabulastorytelling.se
Telefon: 0706117007