VI VET VAR DU BOR

MÅNTEATERN

En elektronisk opera om yttrandefrihet.
Vad gör din lärare när hen inte arbetar? Får man göra vad som helst, utanför arbetet? Så länge det inte påverkar undervisningen, alltså? Får man tycka vad som helst, får man umgås i vilka kretsar som helst? Om man är en omtyckt och kompetent lärare, får man ändå ha åsikter som kanske inte är förenliga med skollagen?

Och vad är yttrandefrihet, egentligen? Innebär det just det, att man får säga vad man vill, när man vill? Hur ställer sig vårt land till yttrandefrihet för tillfället, tycker du? Tillåter vi så mycket att vi även tillåter sådana som inte tillåter särskilt mycket?

Vi vet var du bor är en nyskriven elektronisk opera som är en fantasi utifrån en verklig händelse om en lärare som gick på ett opassande möte, en rektor som hade svårt att veta var han skulle sätta foten och studenter som försökte göra sin röst hörd. Och allt sjungs.

PRESSRÖSTER
”Vi vet var du bor” är koncentrerad och delvis minimalistisk musikteater. Rollerna är typer och de handlar i enlighet med tragedins stränga manus. Men det utesluter inte inslag av levande gestaltning. På min näthinna sitter ännu Lillemor Hjelms minspel när hon i rollen som Kollegan försöker leda mötet där Läraren plötsligt stiger fram som skolans ledare. Obehaget, den tilltagande nervositeten och falnande auktoriteten, och så oförmågan att säga nej när alla andra säger ja – allt fanns i detta ansikte, denna spegel för så många av oss.
Sydsvenskan https://www.sydsvenskan.se/2018-09-16/elektronisk-opera-om-att-saga-emot


Medverkande på och bakom scen:


Fakta:

Föreställningens längd: 60
Publikantal:

85 st (inkl vuxna) med vår gradäng.

El: 3-fas, 16 Amp, Europahandske
Byggtid: 240 minuter
Rivtid: 120 minuter
Bärhjälp: 2 vuxna personer med god kunskap om lokalen under hela bär-, bygg- och rivtiden. OBS tunga lyft kan förekomma.

Pris:

Se under övrigt.

Reseersättning:

Traktamente, milersättning och boende tillkommer utanför Skåne.


Övrig information:

URPREMIÄR: 14/9 2018 på Månteatern
MÅLGRUPP: Åk 7 – Gymnasiet
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: c:a 60min, 2 föreställningar dag (1 föreställning vid bygg)
LOKAL: 10 x 9 m plan yta inkl. medtagna sittplatser
Föreställningen kan spela mot befintliga sittplatser efter överenskommelse. Lokalen ska även fungera för sång.
TAKHÖJD: 3,5 M
TURNÉPRIS: 15 000 kr för första föreställningen. 10 000 kr för andra föreställningen och nästkommande, utifrån att vi kan vara i samma lokal utan fler bygge och riv.
Offentliga föreställningar 18 000 för första föreställningen 13 500 kr för andra föreställningen och nästkommande, utifrån att vi kan vara i samma lokal utan fler bygge och riv. 25% moms tillkommer på turnéföreställningar.
Priserna gäller för bokningar fram till och med 2018-12-31

TURNÉ 2019: V 17-21 & HT 2019 För aktuella lediga turnétider, vänligen kontakta oss.
WORKSHOPS Kontakta oss om du är intresserad av att boka föreställningen tillsammans med workshops.


Kontaktuppgifter

Namn: Henrik Hulander
E-post: henrik@manteatern.se
Telefon: 0702080454