Vara vänner

Teater Mila

Att ha en riktigt bra vän är bland det finaste som finns. Vänskap kan vara enkelt, men den kan även få utstå prövningar.

Att ha en riktigt bra vän är bland det finaste som finns. Vänskap kan vara enkelt, men den kan även få utstå prövningar. Eli och Alex träffas för första gången ute i lekparken. De hittar varandra direkt. De tävlar, leker och fantiserar tillsammans. Deras vänskap verkar orubblig. Ända tills Alex vill att Eli ska följa med till badstranden. Eli bär på en hemlighet som gör det omöjligt att följa med. En hemlighet som för Eli är svår att berätta. Det är lättare att ljuga sig ur situationen.
Och inte blir det bättre när Alex fått en ny kompis på stranden.
Osäkerheten smyger sig in hos både Eli och Alex…

Koppling till läroplanen

Lgr-11, Skolans värdegrund och uppdrag

(s3)
”Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse.”
”Medvetenhet om det egna och delaktighet i det gemensamma kulturarvet ger en trygg identitet som är viktig att utveckla tillsammans med förmågan att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar.”

(s7f)
”Skolans mål är att varje elev kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla också med deras bästa för ögonen.”

Skapande skola

Kompisworkshopen kan med fördel fungera som en uppstart på ett arbete om vänskap eller som ett inslag i en redan pågående process. Vi gör samarbets- & värderingsövningar som stimulerar till samtal och främjar ett öppet arbetsklimat i klassen.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Robert Markström

Skådespelare

Robert Markström, Malin Falk


Fakta:

Föreställningens längd: 30 min/60 min
Publikantal:

60 st

Målgrupp: 6-12 år
El: 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Bärhjälp: Nej

Pris:

Gage: 1:a fst 9500 kr, 2:a fst samma dag&lokal 5000 kr
Tillkommer: Resa, traktamente & logi


Övrig information:

Skapande skola
Kompisworkshopen kan med fördel fungera som en uppstart på ett arbete om vänskap eller som ett inslag i en redan pågående process. Vi gör samarbets- & värderingsövningar som stimulerar till samtal och främjar ett öppet arbetsklimat i klassen. Vi lägger in några kommunikativa lekar i passet för att skapa en balans mellan allvar och skratt.


Kontaktuppgifter

Namn: Robert Markström
E-post: robert@teatermila.se
Telefon: 0702506906