VÅr Saga workshop

Långsjö Teater

Hur skapar vi vår värld genom berättelser? En undersökande workshop med rörelseimprovisation och barnens egna berättelser i centrum.

Hur skapar vi vår värld genom berättelser och vilka berättelser vill vi skapa?
I VÅR SAGA workshop arbetar vi med berättande och rörelseimprovisation, vi undersöker roller som vi har och roller som vi tar i olika situationer, och roller som vi skulle vilja ha. I workshopform arbetar vi med barnens egna berättelser och tankar om identitet och vem jag är på den här platsen. Som avslutning skapar vi en improviserad saga där barnen är med och bestämmer vad som ska hända i föreställningen.
Vi håller workshop i rörelse, berättande och gestaltning en klass åt gången, med medföl- jande lärare. Vi arbetar med olika rollspel där barnen får undersöka roller och identiteter de har och skulle vilja ha. Efter workshoparna spelas en interaktiv föreställning upp där bar- nen är med och bestämmer plats, roll och identitet på de karaktärer som är med på scen. Föreställningen kan bokas enskilt eller som del av ett större omskaparprojekt med flera aktörer.

Koppling till läroplanen

Workshopen kan kopplas till flera ämnen, tex svenska, engelska, samhällskunskap och historia. Vid önskemål kan workshopen knytas till ett särskilt tema.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Andrea Arlid

Skådespelare

Annika Lykta

Musiker/skådespelare

Jonatan Ed


Fakta:

Föreställningens längd: 20 min workshop i anslutning till föreställning (30 min).Vid intresse skräddarsyr vi andra upplägg med fler eller längre workshops
Publikantal:

Max 50 barn

Målgrupp: 7-12 år (åk 1-3, åk 4-6). Kan anpassas till särskola.
Krav på mörkläggning: Nej
El: 1×10 A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter

Pris:

Föreställning + 20 min workshop 12500 kr. För längre workshop, kontakta Långsjö teater.

Reseersättning:

70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Moa Danielson Grimstad
E-post: producent@langsjoteater.se
Telefon: 079-3065109

Extra material

Trailer Vår Saga