TITTA UT RUT

Pelikanteatern

För de allra minsta 0 – 3 år En nyskriven föreställning om mod – i och utanför en rosa och orange rustning. Om den stora världen utanför, som är ny och spännande och den trygga världen därinne, som Rut känner till.

Vem är Rut om hon stannar där inne? Vem är hon om hon tittar ut? Och om hon tar hela klivet ut blir hon en annan då? Är alla tår och fötter och fingrar med på resan? Kommer ljuden bli annorlunda? Kommer rörelserna bli likadana? Kommer andra titta på henne? Det frasar och gnistrar och ploppar och blippar runt Rut. Ett litet kliv för mänskligheten men ett stort kliv för Rut. Precis som alla steg utanför lådan är för alla människor.

TITTA UT RUT är en föreställning i det lilla formatet inbäddad i färg och form, poesi, humor, och musik. För de allra minsta.

Koppling till läroplanen

TITTA UT RUT är specialskriven för de allra minsta och handlar om det lilla barnets mod. Om rätten att ta plats men också om rätten att gå undan, ångra sig eller få ta det lite lugnt. Vara för sig själv en stund. Helt enkelt om rätten att själv få bestämma hur något känns.
Förståelsen av ens rättigheter och vikten av att lyssna på sig själv skapar i sin tur en förståelse för de skyldigheter vi har gentemot andra.
Föreställningen kan kopplas både till rätten att lära sig språket, få ta del av en allsidig undervisning samt kopplas till demokrati och mänskliga rättigheter. TITTA UT RUT är för alla barn. Det spelar ingen roll var i utvecklingen det lilla barnet är. Det finns inga krav. TITTA UT RUT en stund av teater, musik, färg och form utan någon som helst motprestation. Även det lilla barnet har rätt till att se teater utan att aktivt delta. Att bara sitta en stund och titta, lyssna och undra. Kanske behövs ett knä hos en pedagog. Kanske föredrar barnet att sitta vänd åt ett annat håll och bara lyssna. Något barn kanske vill prata med i det som RUT säger, ett annat sitter helt tyst. Alla sätt är bra. Alla barn har rätt till sin egen upplevelse.
RUT själv övar på att bestämma sig för hur hon vill ha det. För ett litet barn kan en teaterföreställning vara ett sätt att öva sig på samma sak. Efter föreställningen finns det tid för barnen att komma fram och säga hej till skådespelaren och få med sig ett foto från föreställningen. Som något att prata om eller titta på. Kanske tillsammans med de andra barnen, pedagoger eller med föräldrarna senare på dagen. De riktigt små väljer dock oftast att tugga på dom. Men alla sätt är bra:)


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Ulrica Flach

Manus

Åsa Björklund

Regi

Sara Klingvall

Scenografi/kostym

Heidi Saikkonen

Musik

Ulrica Flach

Grafiks design

Amanda Eixån

Foto

Andreas Belanner

Filmare

Kristina Meiton


Fakta:

Föreställningens längd: 20 min
Publikantal:

20 barn ihop med 20 vuxna. Totalt 40

Målgrupp: 0-3 år och deras vyxna.
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanligt kontaktuttag
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.40 meter
Bärhjälp: Behövs ej.

Pris:

7 000 kr/föreställning 10 000 kr för två på samma dag.

Reseersättning:

TITTA UT RUT reser miljövänligt med tåg eller kollektivtraffik. Kostnad motsvarande biljetter tur/retur.Kontaktuppgifter

Namn: Ulrica Flach
E-post: info@pelikanteatern.se
Telefon: 0739362647

Extra material

Trailer