Skilda Rum

Lule Stassteater

Stella är bra på idrott men hatar att misslyckas och ställer höga krav på sig själv. Zacharias hittar sina blöta kläder i duschen och blir kallad bög när ingen lärare hör.

Alla har vi olika erfarenheter och känslor kring gymnastiken i skolan. I denna ljudföreställning får högstadieeleverna följa med genom omklädningsrum och gympasal till ljudet av händelser som utspelar sig där. Efteråt hålls avslutande värderingsövningar med klassen för att sammanfatta vad dom hört.

Skilda Rum är en samproduktion med Norrbottensteatern, skapad 2020.

Koppling till läroplanen

Föreställningen har ofta beställts av gymnastiklärare då den tar upp ämnen som eleverna är med om kring gymnastiken. Föreställningen är dock inte till i utbildningssyfte utan är ett komplement till gymnastiken för att kunna samtala om svåra ämnen och beröra det känsliga.

Skapande skola

Efter föreställningen samlas klassen med skådespelarna för en kort workshop för att samtala vidare om föreställningen. Med värderingsövningar får även eleverna ta ställning till olika scenarion som kan utspela sig innan, under och efter skolans gymnastiklektioner.


Medverkande på och bakom scen:

Manus

Linda Wincent

Regi

Maja Runeberg


Fakta:

Föreställningens längd: 60 min
Publikantal:

Max 25 pers

Målgrupp: Högstadiet
Krav på mörkläggning: Nej
El: 10A
Bärhjälp: Nej

Pris:

11000 kr (tre föreställningar på en dag), 5000 kr/st.

Reseersättning:

Enligt överenskommelse


Övrig information:

Skilda Rum spelas i skolans egna lokaler och vi anpassar oss efter hur det ser ut. Vi behöver två omklädningsrum och en gympasal.

Spelperiod: 13/3-28/4 – 2023


Kontaktuppgifter

Namn: Elin Kristiansen
E-post: elin@lulestassteater.se
Telefon: 0705587921

Extra material

En film som sammanfattar föreställningen från början till slut. Filmen gjordes våren 2022 i samband med en föreställning i Boden.