Sagan om den lilla farbrorn

Lule Stassteater

Sagan om den lilla farbrorn är baserad på Barbro Lindgrens klassiska berättelse om den lilla farbrorn som längtar efter en vän. Han försöker på alla sätt och när han inte lyckas ligger han och gråter på kvällarna över att ingen vill vara hans vän, fast han är så snäll. Men så en dag möter den lilla farbrorn en hund och ingenting blir sig likt igen.

”Sagan om den lilla farbrorn” är en berättelse om vänskap. Om att längta efter att ha en vän och rädslan över att förlora en vän som plötsligt börjar leka med en annan. Följ med i en föreställning med sång och dans i teaterns magiska värld.

Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de han såg för dum ut. Han längtade och sökte efter någon som kunde vara hans vän, men ingen gav honom en chans. Tills en dag när han satt ensam på trappen utanför sitt hus och längtade lite extra. En hund dök upp från ingenstans som ville vara hans vän och den lilla farbrorn hade aldrig känt sig lyckligare. Hunden och farbrorn bryr sig inte om hur den andra ser ut, de tycker om varandra precis som de är. Den lilla farbrorn och hunden beger sig ut på tokiga äventyr och spännande vardagsbestyr. Men vad händer när det dyker upp en person till, som också vill vara med? Varför gör det så ont i den lilla farbrorn och varför blir han så rädd? Följ med på den lilla farbrorns och hundens tokiga och härliga resa genom ensamhet och vänskap.


Medverkande på och bakom scen:

Av

Barbro Lindgren

Regi

Astrid Tägt

Skådespelare

Anna Brixter

Skådespelare

Tobias Carlsson

Musik

Anni Kannika Kullberg

Ljud/ljus

Åke Karlsson/Marcus Hagman

Mask och kostym

Mila Roberts

Konstnärlig ledning

Maja Runeberg

Producent

Sanne Renberg Nyström


Fakta:

Föreställningens längd: 30 min
Publikantal:

50

Målgrupp: 4-8 år
Teatern utgår från region: Norra
Teatern turnerar till region: Norra, Turnerar Norra
Krav på mörkläggning: Ja
El: 16A + 10A 230 V
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 90 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 2.9 meter
Bärhjälp: 1

Pris:

9 000 kr första föreställningen
5 000 kr efterföljande föreställningar i samma rigg

Reseersättning:

Utanför Norrbotten 70 kr/mil. Utgångsort LuleåKontaktuppgifter

Namn: Sanne Renberg Nyström
E-post: sanne@lulestassteater.se
Telefon: 070-2145807