Såå fejk!

Profilteatern

En fartfylld show om att vara äkta, både inom subkulturer och utanför, med hög igenkänningsfaktor för både ung och vuxen! Från 13 år och uppåt.

Såå fejk! kretsar kring Zelda och Valentina som är bästa vänner, trots att de är “sjukt olika”. Båda två kämpar med att komma underfund vilka de är och vilka de vill vara. Runt dem finns ett rikt persongalleri av föräldrar och skolkompisar som också försöker hitta sig själva och sina platser i livet. Vi möter bl a black metal-sångaren Vira som slutar skrika, börjar sjunga och söker till Idol… men sen då? Vi möter Charlie som läst en bok av Thoreau och gått till skogs. Valentinas pappa står och stampar i livet utan att komma vidare men hittar till slut en oväntad plats att utvecklas på. Och Zeldas tråkiga mamma som nosat på punken och vill berätta om hur det var med de brända Scan-bilarna på 90-talet. Men vill nån lyssna?

I Såå fejk! ikläder sig skådespelarna olika roller och grupptillhörigheter. Vi leker med klyschor och identitetssökande, visar möjligheter och styrkan i att kunna byta. Föreställningen är en fartfylld show med skruvade karaktärer, mycket humor och nykomponerad musik i en uppsjö av genrer. Med hög igenkänningsfaktor för både ung och vuxen!

Koppling till läroplanen

Såå fejk! innehåller teman som t ex går att knyta an till samhällsorienterande och beteendevetenskapliga ämnen. Ur läroplanen för samhällskunskap åk 7-9:

Undervisningen i ämnet samhällskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om hur individen och samhället påverkar varandra. Det här innefattar ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Linda Kunze Nahlin, Jessie Lewis skoglund och Tobias Morin

Manus & regi

Lars Bringås

Scenografi & kostym

Ulla Karlsson


Fakta:

Föreställningens längd: ca 1 tim
Publikantal:

60 st.

Målgrupp: Från 13 år och uppåt
Krav på mörkläggning: Nej
El: 1 x 32A + 1 x 10A
Byggtid: 180 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: 2 st

Pris:

10.000 kr

Reseersättning:

Bränsle och lastbilshyra ca 1700 kr/dygn tillkommerKontaktuppgifter

Namn: Patrik Ågren
E-post: patrik@profilteatern.se
Telefon: 0761139725

Extra material

Avfilmning Såå fejk! från oktober 2020