RESAN TILL DÖDSRIKET

TEATER SAGOHUSET

En lekfull och humoristisk berättarföreställning ur den grekiska mytologin. För alla från 9 år.Möt några av mytologins giganter i ett fartfyllt och musikaliskt fyrverkeri med Skånes i särklass populäraste scenkonsttrio för barn och unga. Under en fantastisk timme reser vi ned till dödsriket och tillbaka. Med en scenkonstnärlig uppfinningsrikedom utöver det vanliga blir det en hisnande färd. 

”Det finns till och med ett litet rockband i Hades. Sisyfos på bas, Persefone på trummor och Eurydike spelar ukulele. Musiken som skapats av Oscar Hielm och Åsa Ahlander är mestadels svängig och rentav dansant, som när Orfeus och Eurydikes bröllop ska firas. Dessutom blir det avgjort mysstämning när trion river av refrängen Ha de’ bra i Hades. Inga sorgsna miner där inte! Allt är väl avvägt och tonträffen i tilltalet perfekt.”
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet

“Korta berättelser varvas med musik, sång och gestaltning och resultatet är rappt och roligt… …samspelet mellan de tre skådespelarna, som är lustfyllt och dynamiskt, med kluriga kompositioner och en berättarmodell som öppnas allt mer och inkluderar publiken i de konstnärliga valen.”
Boel Gerell, Sydsvenskan


Medverkande på och bakom scen:


Fakta:

Föreställningens längd: 45
El: 10A
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter

Pris:

11 800 kr för en föreställning, 19 000kr för två föreställningar, samma dag i samma lokal.


Övrig information:

Målgrupp Årskurs 3-7
Scenmått 5 m bred, 4 m djup och 2.5 m takhöjd


Kontaktuppgifter

Namn: Lisa Sjöstrand
E-post: lisa@sagohuset.nu
Telefon: 046122141