Pusselteater

Teater Sláva

En heldag i den nordiska mytologin.

När Teater Sláva åker ut till skolorna för att träffa barn har vi alltid kappsäcken full med sånger, övningar, lekar och berättelser. Men vi vill också ge barnen en upplevelse av att bli sedda utan att bli bedömda och en känsla av samhörighet och gemenskap. När vi vuxna förmår ge barnen en egen plats som individer i en grupp växer självkänslan och ur den fantasin, leklusten och lyssnandet. Alltså är “Pusselteater” en dag på skolan då man får se teater och men också själv delta i dramat. Vi dyker in i den nordiska mytens värld, med fantasieggande och dråpliga gudar, hjältar och vidunder. Berättelserna om Yggdrasil, jätten Hymer, Midgårsormen och Fenrisulven väver samman fragmenten som ska bli teater.

På förmiddagen får barnen 3 pass med “pusselbitar”, parallellt i tre grupper med två aktörer i varje som berättar och lär ut. Barngrupperna roterar mellan de olika stationerna. Efter lunch samlas alla till föreställning. Aktörer från Teater Sláva gestaltar och berättar. Pusselbitarna från förmiddagen gör berättelsen hel. Alla får vara med att driva sagan till sitt slut, sångerna och danserna får sin givna plats, alla får vara artister, alla publik.

Koppling till läroplanen

Nordisk mytologi


Medverkande på och bakom scen:

Idé/skapande

Teater Slávas ensemble

Aktörer

6 personer ur Teater Sláva


Fakta:

Föreställningens längd: Heldag: Förmiddag: 3 x 45 minuter, Eftermiddag: 1 timme föreställning
Publikantal:

ca 90 barn (3 grupper/klasser)

Målgrupp: årskurs 2-5
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Ett vägguttag
Byggtid: 30 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 5 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

21 000 kr (genomförs endast en gång per dag)

Reseersättning:

80 kr/mil


Övrig information:

3 rum (funkar ofta med klassrum om man tar bort stolar och bord) för förmiddagens grupper + 1 rum för uppspel, t.ex teaterrum, aula, gymnastiksal eller liknande


Kontaktuppgifter

Namn: Elin Collmo
E-post: info@teaterslava.org
Telefon: 0855170517