Pinocchio

Teater Sesam

En nyskriven tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881, om den ensamme dockmakaren Gepetto som en dag bygger en trädocka som kommer till liv.

I Teater Sesams föreställning ”Pinocchio” ligger tyngdpunkten adaptionen i den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för barn, ungdomar och inte minst vuxna där vi skapar en plattform för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Koppling till läroplanen

Teater Sesam arbetar alltid med samhällsmedvetna teman som ska väcka tankar, tolkningar och diskussioner hos publiken. Samhällsobservationer och aktuella ämnen förvandlas till sceniskt berättande och ger en nyanserad bild av verkligheten. Publiken ska kunna leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. Frågor om identitet, medmänsklighet, jämställdhet och allas lika värde är ständigt återkommande teman i våra föreställningar, som ämnar förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Nasrin Barati

Komposition

Jonas Franke Blom

Teknik

Roben Jarnebrink, Scott Galloway

Kostym

Maria Castorina

Illustration

Golshan Cowan

Figur- / Masktillverkning

Nasrin Barati, Golnosh Hosseini

Skådespelare

Malin Samuelsson, Isac Victor, Mathias Olofsson

Producent

Golnosh Hosseini


Fakta:

Föreställningens längd: 60 min
Publikantal:

40

Målgrupp: 6-12 år
Krav på mörkläggning: NejKontaktuppgifter

Namn: Golnosh Hosseini
E-post: info@teatersesam.se
Telefon: 031248023