OK Robot

Profilteatern

I Profilteaterns nya barnföreställning OK Robot får vi möta maskinerna och deras skapare och härskare – människan. Eller är det tvärtom? För maskinerna verkar inte alls vilja göra det de är programmerade för.

Välkommen till laddstationen Tigris. Här kan du ladda upp dina mobila enheter och även dig själv. Men stationen beter sig konstigt. En robot har fått i uppdrag att leta reda på Tigris som verkar befinna sig på fel plats. Hur kan det ha gått till? Samtidigt stressar en människa runt, helt beroende av den smarta tekniken, på jakt efter laddning för att få ihop sitt livspussel. Ett pussel som röstassistenten Iris inte direkt underlättar. När de alla möts vid den undangömda stationen börjar en resa full av buggar, knasiga missförstånd, känsloutbrott, logiska luckor och filosofiska bryderier. Men är inte maskinernas syfte att göra livet lättare för människan? Och varför är människan så tvetydig och skeptisk inför robotarna? Gamla konflikter kommer till ytan, ny vänskap och nya lärdomar står för dörren.

OK Robot är en filosofisk och humoristisk resa in i en nutida och framtida värld. Föreställningen är en retrofuturistisk, teknikoptimistisk och skojdystopisk sci-fi-komedi om en skön ny värld. Här blandas maskin-beatbox med delvis rimmad text om buggar mellan människa-maskin, maskin-maskin, människa-människa. Ett mischmasch av nykomponerad svängig musik och röriga robotar.

Är du arrangör? Läs mer om OK Robot på SCENKONSTPORTALEN.

Koppling till läroplanen

– Digitala verktyg och medier för kommunikation.
– Säker och ansvarsfull kommunikation, även i digitala sammanhang.
– Ord och begrepp som uttrycker behov, känslor, kunskaper och åsikter. Hur ord och yttranden kan uppfattas av och påverka en själv och andra.


Medverkande på och bakom scen:

Manus

Jan Karlsson

Regi

Tobias Morin

Scenografi, mask & kostym

Ulla Karlsson

Konstruktion & attribut

Jacob Petersson

Musik & ljudläggning

Martin Ogland & Patrik Ågren

Produktion

Lina Hognert

Skådespelare

Jessie Lewis Skoglund & Daniel Rudstedt


Fakta:

Föreställningens längd: 40 min
Publikantal:

50 st (ca två klasser) – Publikantal kan utökas beroende på lokal och i samråd med producent.

Målgrupp: 7-9 år (lågstadiet)
Krav på mörkläggning: Nej
El: 2 x 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 8 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: 1

Pris:

10.0000

Reseersättning:

Bilhyra och bränslekostnadKontaktuppgifter

Namn: Patrik Ågren
E-post: patrik@profilteatern.se
Telefon: 090-710081