NU! workshop

Expressteatern

NU! om världen bakom och bortom orden: de känslor och fenomen som styr vad vi gör och hur vi gör det. Interaktiv i klassrummet för åk 3-5, med engelska eller svenska som arbetsspråk enligt önskemål

NU! börjar med korta mimnummer, på olika teman: självkänsla, politik, åldrandet, och vår relation till maskiner. Tanken är att visa den unga publiken hur man med hjälp av endast kroppen och fantasin kan skapa rolig och intressant teater.

Vartefter mimnumren pågår, blir barnen mer och mer aktiva, till slut är hela publiken med och mimar.
Delvis tack vare den digitala revolutionen, där Youtube och dataspel är vardag, har den unga publiken en snabb uppfattningsförmåga för rörliga bilder. Denna färdighet fungerar även när ungdomar tittar och provar på mim, då barnens egen fantasi får möjlighet att färdigställa ”bilderna”. Eleverna får använda kroppspråk och enkel mimteknik för att skapa teaterscener. Även om NU! är skapad för skolan i första hand, kan den även framföras i andra sammanhang där ungdomar möts, såsom på bibliotek, fritidsgårdar eller flyktingboenden.

En extra workshop i mim (30min), där barnen kan utveckla sin egen förmåga att skapa korta, komiska nummer, kan bokas till i direkt anslutning till NU!
Denna extra mimworkshop kan eventuellt även användas till att stödja ett specifikt ämne såsom ex engelska, historia, naturkunskap.

Koppling till läroplanen

Idrott & hälsa, samhällskunskap, engelska


Medverkande på och bakom scen:

Av & med:

Ed Damron

Regi:

Vidisha Mallik


Fakta:

Föreställningens längd: 50 minuter, extra workshop 30 minuter
Publikantal:

1 skolklass / ca 25 elever

Målgrupp: årskurs 3-5 ( 8-11 år)
El: inga krav
Bärhjälp: inga krav

Pris:

6 000kr (2:a samma dag och ort 5 500kr) Extra workshop: 2 900kr

Reseersättning:

Inom Skåne inklusive allt, utanför Skåne tillkommer resekostnader och traktamente.


Övrig information:

Vi har arbetat med Skapande Skola i flera skolor och kommuner. Vårt arbete utgår ifrån Expressteaterns forsknings-projekt Kroppens Fantasi – mim i skolan. Vi använder mim för att stödja inlärning i klassrummet, med bevisat positivt resultat. Alla barnen är jämlika när vi arbetar med mim. Oavsett språk, kan alla vara med, och alla förstår. Det fysiska språket fångar även barn som annars kan ha svårt att koncentrera sig i klassrummet.


Kontaktuppgifter

Namn: Kajsa Littgren / producent
E-post: kontor@expressteatern.nu
Telefon: 040124111