NU!

Expressteatern

NU! är en interaktiv mimföreställning i klassrummet som handlar om världen bakom och bortom orden: de känslor och fenomen som styr vad vi gör och hur vi gör det.

Föreställningen börjar med korta mimnummer, på olika teman: självkänsla, politik, åldrandet, och vår relation till maskiner.

Vartefter föreställningen pågår, blir barnen mer och mer aktiva, till slut är hela publiken med och mimar. Delvis tack vare den digitala revolutionen, där Youtube och dataspel är vardag, har den unga publiken en snabb uppfattningsförmåga för rörliga bilder. Denna färdighet fungerar även när ungdomar tittar och provar på mim, då barnens egen fantasi får möjlighet att färdigställa ”bilderna”. Under föreställningen får eleverna använda kroppspråk och enkel mimteknik för att skapa teaterscener.

Tanken med föreställningen är att visa den unga publiken hur man med hjälp av endast kroppen och fantasin kan skapa rolig och intressant teater.

Även om föreställningen är skapad för skolan i första hand, kan NU! även spelas i andra sammanhang där ungdomar möts, såsom på bibliotek, fritidsgårdar eller flyktingboenden.
NU! är tänkt som en uppföljare till klassrumsföreställningen Did I really? – ett mimäventyr på engelska. Mimnumren kan presenteras med engelska eller svenska som arbetsspråk enligt önskemål.

NU! kan bokas som föreställning eller Skapande Skola.  I samband med föreställningen, kan vi även erbjuda en extra workshop i mim för Skapande Skola, där barnen kan utveckla sin egen förmåga att skapa korta, komiska nummer. Denna mimworkshop kan eventuellt även användas till att stödja ett specifikt ämne såsom ex engelska, historia, naturkunskap.

Koppling till läroplanen

Koppling till LGR & skolämnen: Idrott & Hälsa/samhällskunskap

OBS! Lärarbrev och elevbrev finns på vår hemsida


Medverkande på och bakom scen:

Av & med:

Ed Damron- skådespelare

Regi:

Vidisha Mallik


Fakta:

Föreställningens längd: Klassrumsföreställning (50 min) workshop (30 min)
Publikantal:

1 skolklass/ ca 25 elever

Målgrupp: årskurs 3-5 ( 8-11 år)
Teatern utgår från region: Södra
Teatern turnerar till region: Södra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
El: ingen
Bärhjälp: nej

Pris:

Pris: 6 000kr (2:a föreställningen samma dag och ort 5 500kr)
 
Extra workshop: 30 min, 2 900kr (i anslutning till föreställningen)
Reseersättning:

Inom Skåne inklusive allt, utanför Skåne tillkommer resekostnader och traktamente.Kontaktuppgifter

Namn: Kajsa Littgren / producent
E-post: kontor@expressteatern.nu
Telefon: 040124111

Extra material

Intervju med Ed Damron