Motsatser

Arkadia AB

Motsatser handlar om att våga prova något nytt eller kanske bara sitta hemma och drömma om det. Våra liv är fulla av motsatser och några av dessa illustreras med hjälp av trolleri, jonglering, skuggfigurer och lindans i en spännande nycirkusföreställning.

I ett svart & vitt rum står han, vilsen och drömmer om att bege sig ut på äventyr, men allting känns läskigt. Ska han våga ta klivet ut, eller är det bäst att leka lite till först? Under lekfulla former utforskas motsatser i ett försök att hitta sitt mod och sitt inre äventyr.

”Motsatser” är en föreställning utan talat språk. Målet är att alla ska kunna ta del av verket, oavsett vilket språk du talar eller vilken bakgrund du har. Efteråt finns det möjlighet att ta del av ett pedagogiskt material vars syfte är att ge barnen enkla redskap för att kunna prata om en kulturupplevelse. Vilka motsatser såg de och varför var just det en motsats?

Arkadia är Svensk Mästare i Scen- och Barntrolleri 2018 & 2022. Han har syns regelbundet på TV och är högaktuell med ett nytt barnprogram på SVT i slutet av november 2023. Han har uppträtt i många länder och sammanhang, däribland i Las Vegas.

Koppling till läroplanen

Motsatser kopplar an till flera ämnen genom sitt fysiska och estetiska uttryck, främst då bild, musik och idrott. Det finns också tydliga och enkla kopplingar till Svenska då det medföljer en enkel lärarhandledning med förslag på enkla och svåra frågor att prata med klassen om. Dessa frågor är alltid öppna utan rätt eller fel svar. Motsatser är en föreställning utan talat språk, vilket öppnar upp för samtal om vad språk egentligen är. Gick det att förstå föreställningen, och förstod alla samma sak?


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Leif Olberius

Kompositör

Björn Stegerling

Skådespelare

Anders Sebring


Fakta:

Föreställningens längd: 35 minuter
Publikantal:

30-150

Målgrupp: 5-9 år
Teatern utgår från region: Norra
Teatern turnerar till region: Norra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Ingen, allt är batteridrivet
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 7 meter, takhöjd 3.5 meter
Bärhjälp: Ingen

Pris:

1 föreställning: 9 500 kr Exklusive moms 25%
2 föreställningar samma dag och plats: 15 500 kr Exklusive moms 25%
3 föreställningar samma dag och plats: 19 000 kr Exklusive moms 25%

Till priset tillkommer ersättning för resa och boende.

Artisten kan stå för ljud/ljus för en kostnad på 850 kr +moms

Reseersättning:

25 kr milen utgångspunkt SundsvallKontaktuppgifter

Namn: Anders Sebring
E-post: info@arkadia.se
Telefon: 073-557 96 68

Extra material

En introduktionsfilm som berättar om innehållet.