Morfars magiska ö

Figurteaterkompaniet

Stig älskar morfar. Morfar älskar Stig. Och så kommer det alltid att vara. Även om Morfar nu är kvar på den magiska ön. Föreställning är baserad på Benjis Davis bok med samma namn. Vi vill visa den varma relationen mellan Stig och hans morfar, deras lekar och fantastiska resor. Men vi vill också ge tröst till de barn som saknar en morfar, farfar, farmor eller mormor.

Varje dag när Stig kommer hem från förskolan, går han till Morfar. Om Morfar inte är hemma, har han lagt nyckeln under dörrmattan och då kan Stig gå in i alla fall. Men den här dagen kommer Morfar hem och dom leker tillsammans. Morfar tar med Stig till den magiska ön där allt är fantastiskt. Dom träffar morfars vänner, sover i en mysig koja och badar i floden. Men när det är dags att åka hem igen berättar Morfar att han ska stanna på den magiska ön. Stig blir ledsen och säger att han inte klarar sig själv. Men Morfar förklarar att nu har han lärt Stig allt han vet så nu kan Stig klara sig själv och styra båten hem alldeles ensam. Stig åker hem, han tänker ofta på Morfar och en dag knackar det på fönsterrutan, en fågel har kommit från den magiska ön med ett vykort från Morfar. Och då vet Stig att Morfar har det bra.
Efter föreställningen har vi en samtalsstund med barnen, samtalsstunden samt att titta på dockorna tar ytterligare ca 15 minuter.

Koppling till läroplanen

Utvecklar barnens förmåga till empati och omtanke om andra genom att stärka deras medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Föreställningen ger barnen möjlighet att reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor.


Medverkande på och bakom scen:

Dockspelare

Pia Holmquist, Hugo Catolino

Regi

Pia Holmquist, Hugo Catolino

dockmakare/scenografer

Pia Holmquist, Hugo Catolino

Författare

Benji Davies


Fakta:

Föreställningens längd: 30 min
Publikantal:

60 barn + personal

Målgrupp: 5-9 år
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: 10A
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 4.5 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.4 meter
Bärhjälp: önskvärt, ej krav

Pris:

10000

Reseersättning:

65 kr/mil


Övrig information:

Övernattning 1 dubbelrum


Kontaktuppgifter

Namn: Pia Holmquist
E-post: figurteater@telia.com
Telefon: 0702785168

Extra material