-MITT kalas

Skuggteatern

Alla är bjudna på MITT kalas. Aaaaalla ni! Inte bara killarna eller bara tjejerna. Men _inte_ bebisarna! Jag hatar bebisar! Jag har en lillebror, han är 28, och alla bah! “Han är så söööööt!” HAN ÄR INTE SÖT! Han har bockskägg, det är INTE sött!
Jag fyller trettisex år idag, så detta blir mitt trettisjätte födelsedagskalas och jag förväntar mig att det blir det absolut bästa kalaset jag någonsin haft.

I -MITT kalas! firar Jago _sin_ födelsedag. Jago älskar att fylla år, inte minst för att man som födelsedagsbarn får bestämma över alla andra. Jago är veterinärleoparden, hulkballerinan, hans majestät diktatorprinsessan som tycker det suger att bli vuxen. På vuxna kalas vill alla bara dricka öl, äta fina middagar och prata. Jago vill leka!

– MITT kalas! spelas i befintliga lokaler på förskolan, biblioteket eller andra spelplatser. Barnen får gärna komma utklädda till föreställningen i sina egna utklädningskläder och delta i ett interaktivt maskeradkalas. – MITT kalas! tillvaratar målgruppens intressen för rollekar och hyllar den lilla människans önskan om att få som hen vill. Ibland…

Koppling till läroplanen

Pjäsen har utgångspunkt i läroplanen för förskolan och en serie avhandlingar om barns rollekar. Läroplanen har stort fokus på lek för att främja utveckling, fantasi, inlevelse och kommunikation samt att barn i den skapande och gestaltande leken får möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter. Föreställningen har rollekar som utgångspunkt och målgruppens dokumenterade förkärlek att klä ut sig till prinsessor, superhjältar, djur, polis, läkare eller veterinär präglar såväl handling som kostym. Som regigrepp för -MITT kalas har Skuggteatern använt lekforskning och hur barn pratar med varandra när dom leker rollekar. Barnen använder enligt forskningen meningsbyggnader som om något hänt, när dom menar att det ska hända. Barn fyller ut sin påhittade historia och använder då en tillgjord röst, detta sker i presens. En studie på förskolebarns sätt att använda verbets tempusformer kallar barnets bruk av imperfekt för ”rolleksimperfekt”. Detta är “-MITT kalas!” karaktären Jagos sätt att prata.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Love Ersare

Regi

Emil Nilsson-Mäki

Scenografi & kostym

Frida Allberg

Manus

Skuggteatern


Fakta:

Föreställningens längd: 45 min
Publikantal:

25 barn

Målgrupp: 3-6 år
Krav på mörkläggning: Nej
El: vanilga eluttag
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 90 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 5 meter, takhöjd 2.4 meter
Bärhjälp: Det behövs en person som sopar upp konfetti efter föreställningen

Pris:

6 500 kr Exklusive moms 0%
Tillkommer:
Ersättning för resa/boende
Traktamente

Reseersättning:

50 kr/mil eller reseersättning motsvarande resa med kollektivtrafik eller flyg


Övrig information:

Föreställningen spelas på i befintliga lokaler, i förskolans, bibliotekets eller kulturhuset. Minimum 4×5 meter. Lekhallar eller dylikt brukar lämpa sig väldigt bra.

Övrig teknisk information:
Vid två föreställningar på samma dag men olika förskolor är lämplig speltid ca 09.00 och 13.00, eller iaf 4 h mellan speltillfälle 1 och 2.

Vid två föreställningar på samma dag, på samma förskola är lämplig speltid ca 10.00 och 12.30, eller iaf 2,5 h mellan speltillfälle 1 och 2


Kontaktuppgifter

Namn: Frida Allberg
E-post: info@skuggteatern.com
Telefon: 0790777770