Mirakelpojken

Teater Kung och Drottning

Mirakelpojken av Ulf Stark lockar till skratt, igenkänning och spänning. Den inspirerar även våra annars så skärmbundna barn till läsning.
En föreställning som funkar för alla. Helt i linje med Teater Kung och Drottnings mål att göra teater om stort och smått för stora och små.

Barnen ropar högt, Spindelmannen! Batman! Hulken! när huvudkaraktären Ulf gestaltar det han ser medan han går igenom storebrorsan Jannes serietidning. I smyg. Han är helt uppslukad av det. Han börjar hitta på egna superhjältar. Pusspojken är rolig, men till sist blir han Mirakelpojken. Mirakelpojken som kan vinna alla cykellopp och aldrig går vilse.
Ulf själv skulle helst av allt velat vara med Janne och hans kompisar i stan på cykelloppet som är där idag. Dem smällde bara igen dörren i ansiktet på honom. Han är för liten.
Han är också för liten för att gå utanför tomten själv för han går alltid vilse.

Föreställningen riktar sig först och främst till barn 3- 7 år men utgör också en lysande familjeföreställning.
Barnen känner igen sig och de vuxna minns längtan efter att få vara med de större barnen, längtan efter egen frihet men också känslan av att vara liten och vilse i en stor värld.
Det är ett rent nöje att se nostalgin i de vuxnas ögon i publiken när Mirakelpojken cyklar i väg på sin nedärvda cykel med limpasadel. Markus Holmbergs nykomponerade musik lämnar oss med en jazzig Kalles klätterträdkänsla i kroppen när Ulf AKA Mirakelpojken trotts sina föräldrars förmaningar om att han absolut inte för GÅ utanför tomten cyklar istället
Regissören Daniel Goldmann som tidigare regisserat succéer som bland annat Guji Guji på Boulevardteatern har på ett skickligt sätt tillsammans med skådespelaren Per Wernolf mejslat fram alla de 9 karaktärer som Per på ett humoristiskt och tydligt sätt gestaltar med bravur.


Medverkande på och bakom scen:

På scen

Per Wernolf

Regi

Daniel Goldmann

Scenografi & kostym

Lina Serning

Musik

Marcus Holmberg

Ljus

Lenah Bergstedt

Producent

Sara Ulvenstrand

Illustration

Markus Majalouma


Fakta:

Föreställningens längd: 35 min
Publikantal:

70 personer ink.vuxna

Målgrupp: 3-7 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra
El: 10A
Byggtid: 90 minuter
Rivtid: 20 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: 1 person

Pris:

1a förest:                                9 000 kr

2a förest. samma dag:          7 000 kr

+ resa/logi/traktamente

Reseersättning:

60:-/milenKontaktuppgifter

Namn: Sara Ulvenstrand
E-post: info@kungochdrottning.se
Telefon: 0731815535