Min allra bästa vän

MolièreEnsemblen

En roadmovie-inspirerad show om vänskap. Om att inte vilja släppa och att ibland inte kunna se den som är precis bakom en. Om att leta efter någon men hitta sig själv.

INANNA OCH EVA ÄR BÄSTA VÄNNER. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir det outhärdligt. Inanna reser iväg för att hitta Eva. Resan förändrar Inannas syn på sig själv och andra. Inanna lär sig att vänskap förändras och man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver Inannas fantastiska resa till Alvesta. Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.

I EN VARDAG DÄR BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Min allra bästa vän handlar om Inanna 10 år som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggression. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten i skolan, och alla maktspel. Hon ger sig av på en farlig strapats för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF visst bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är så mycket större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bakom sig.

Koppling till läroplanen

Föreställning och workshop knyter an till läroplanens formulering om skolans medverkan till elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för varandra och för människor i och utanför den närmaste gruppen.

Skapande skola

MolièreEnsemblens erbjuder också en drama- och berättarworkshop som knyter an till föreställningen ”Min allra bästa vän”. Vi kommer arbeta på golvet med rörelse och med bild på temat är vänskap och känslor. Hur kan man hantera ilska? Behöver man en bästa vän? Varför är det så jobbigt att känna sig ensam? Workshopen leds av skådespelarna i föreställningen.


Medverkande på och bakom scen:

Manus

Amanda Klasa Fornhammar

Regi

Ulf Evrén

Medverkande

Nora Ericsson, Katja Wester

Scenografi och kostym

Johanna Oranen

Ljuddesign

Tina Paulson

Ljusdesign

Lina Benneth

Regisassistent

Fabian Hedlund

Fotograf

Tina Axelsson


Fakta:

Föreställningens längd: 50 min
Publikantal:

Max 90 elever (motsvarande 3 klasser)

Målgrupp: 7-12 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: 2 st jordade separata 10 amp uttag
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 90 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 5 meter, takhöjd 2.70 meter
Bärhjälp: Ja, minst 1 person

Pris:

12.500 kr 1:a förest.
10.500 kr 2:a förest. samma dag/samma lokal
Traktamente: 240 kr/person och dygn
Logi tillkommer (2 enkelrum)

Reseersättning:

Resa 70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Sara Hedman
E-post: producent@moliereensemblen.com
Telefon: 070-790 89 47