Metamorfos

Folkteatern i Dalarna

En kärleksförklaring till skogen. Om skogen, i skogen.

En föreställning i skogen om skogen. Med ljus, ljud, nykomponerad musik, sånger och dans flyttar teatern rätt ut i skogen för att låta naturen bli medspelare på scenen. Ett absurdistiskt verk om skogen, dess betydelse för oss människor och vår längtan dit. En samtidsskildring som försöker återknyta de band som vi till viss del tappat i vår digitaliserade värld. Med humor, allvar och vissa försök till naturpoesi försöker vi förstå skogen och skogens relation till oss. Skogen står hela tiden som fond till det hela och den gemensamma promenaden genom den till spelplatsen är lika viktig som verket självt. Spelplatsen är vald i ett försök att ge publiken möjlighet till egen reflektion och synliggörandet av deras egen relation till skogen. En stunds meditation kring att vara människa i ett ekosystem ur vilket vi byggt hela vår existens.

Metamorfos premiäruppfördes mitt ute i skogen intill Stångtjärn i Falun juni 2022. Den är bokningsbar i skogar i hela Mellansverige under vår, sommar och höst. Kontakta oss för ett närmare samtal gällande spelplats.

Koppling till läroplanen

Skogen, klimatet


Medverkande på och bakom scen:

Dramatiker

Jon Karlsson

Regi

Jon Karlsson

Skådespelare

Caroline Rendahl, Jon Karlsson, Mattias Åhlén

Kompositör

Paul Evans

Producent

Mattias Åhlén

Koreograf

Linda Forsman

Attributmakare, tekniker

Johannes Thydén


Fakta:

Föreställningens längd: ca 1 timme 45 minuter
Publikantal:

90

Målgrupp: För alla från 14 år och uppåt
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Östra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vi har med oss ett elverk, så ingen el behövs
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 3 meter, takhöjd meter
Bärhjälp: 2 personer

Pris:

16000kr

Reseersättning:

60kr exkl momo


Övrig information:

Föreställningen spelas i skogen. Vi vandrar tillsammans från närliggande parkering till spelplatsen (ca 500m utifrån hur platsen ser ut). Publiken tar på sig kläder efter väder och packar eget fika. Föreställningen är inte tillgänglighetsanpassad. Vi har en dialog med arrangören inför föreställningen gällande platsmöjligheter. Vi behöver hjälp med transport, tex fyrhjuling med släp, vid oländig terräng.


Kontaktuppgifter

Namn: Mattias Åhlén
E-post: producent@folkteaternidalarna.se
Telefon: 0734041856

Extra material

Trailer Metamorfos