Mästerkatten i Stövlar

Teater Mila

Med lekfullhet, snabba skiftningar och energi bjuder Robert Markström oss att stiga in i sagans underbara värld. Allt är möjligt. Golvet blir en enorm kornåker, mjölnarsonen blir kung och ängen brister ut i sång.

Den här historien handlar om hur en simpel mjölnarson lyckas bli kung. Mjölnarsonen får ärva en katt av sin pappa, men han blir inte alls glad för katten utan tycker att hans bröder har fått mycket bättre saker. Mjölnarsonen bestämmer sig för att göra skinnhandskar av katten. Men då börjar katten att tala. Det som från början såg ut som en nitlott visar sig var högsta vinsten. Mjölnarsonen skonar katten liv och som tack använder katten sin list för att göra mjölnarsonen rik & berömd.

Dagbladet:
”Robert Markström utför showen mycket bra och skiftar mellan sina karaktärer mycket utmärkt./…/ Han gör historien spännande – från början till slut.”

Tidningen Ångermanland:
”Trollband barnen i 45 minuter med sin enmansshow”

Koppling till läroplanen

Lgr22
Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig.

Skapande skola

Ett roligt sagoprojekt år6-åk6
Se teater och skapa egen berättelse.

Mästerkatten eller Skräddaren
Låt teatern inspirera till hur en kan leka med sagovärlden. Att det står berättaren fritt att bjuda in till sin värld.

Skapa egen berättelse
Kreativitet- att leka och känna sig fri. Vi arbetar med hörnstenar för att en berättelse ska kännas bra och bjuder på tips för att få en röd tråd i berättelsen. Lektionen avslutas med att vi berättar för varandra.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Robert Markström


Fakta:

Föreställningens längd: 35 minuter
Publikantal:

60

Målgrupp: 5-12 år
Teatern utgår från region: Norra
Teatern turnerar till region: Norra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Nej
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.4 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

6000 kr inkl.moms. 0%

Reseersättning:

60 kr/mil inkl.moms 0%Kontaktuppgifter

Namn: Robert Markström
E-post: robert@teatermila.se
Telefon: +46702506906