Lyssnaren

Skuggteatern

”Hugo har slutat prata. En dag tog orden bara slut. Det var inget särskilt som hände bara en tystnad som infann sig. Fröknarna på förskolan oroar sig. Föräldrarna oroar sig. Men inte Hugo. Han oroar sig inte, han har inte tid. För han har börjat lyssna.” 

Lyssnaren är ett auditivt scenkonstverk riktat mot förskolan. Pjäsen skapar en nära intimitet med publiken genom att med hörlurar presentera ett litet auditivt rum för varje publikmedlem.

I föreställningen får publiken följa Hugo som slutat prata på förskolan, men tystnaden har gett honom ett rum och en värld långt större än ordets makt. Han sitter bakom en gardin och hör alla ljud som andra ljud är. Han ser dom andra barnen leka som skuggor utanför gardinen och reser därifrån genom publiksorl och rymden. Han är inte utanför, han är bara inte med dom andra. Men så en dag kommer den pratglada förskolekompisen Stella på att dom kan leka med ljud tillsammans genom en bandspelare. Plötsligt kan orden och ljuden leka tillsammans
I föreställningen sitter publiken i ett tält av gardiner, helt omslutna av Hugos värld. I den får dom se projektioner och skuggspel som bildligt förstärker dom ljud som skådespelarna skapar framför dom och som viskas fram i mikrofoner.


Medverkande på och bakom scen:

manus & regi

Emil Nilsson -Mäki

Skådespelare

Magnus Nilsson-Mäki och Karin Malmberg

Scenografi, kostym & rekvisita

Frida Allberg

Ljussättning

Jonas Olsson

Ljudläggning

Jessika Lindgren Klingsell


Fakta:

Föreställningens längd: 30 min
Publikantal:

25 barn

Målgrupp: 3-5 år
Teatern utgår från region: Norra
Teatern turnerar till region: Norra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: vanligt vägguttag
Byggtid: 30 minuter
Rivtid: 30 minuter

Pris:

8000

Reseersättning:

milersättning


Övrig information:

Premiär juni 2022


Kontaktuppgifter

Namn: Elenor Nordström
E-post: producent@skuggteatern.com
Telefon: 0790777770