Lilla livet här och där

Pelikanteatern

Om allt magiskt som händer när vi är här och nu. En liten föreställning som rymmer stora frågor, fniss och tittut, dans och vänskap…
Två filurer väntar på att livet ska börja. Eller har det redan börjat? Är det det som händer nu? Här? Och där? Lilla livet här och där är en musikalisk, poetisk och rolig föreställning för de allra minsta. En lek där allt är möjligt. En sörja blir ett spa och några väskor ett främmande vidunder. Och mitt i alltihop – ett litet möte med yttre rymden.

Lilla livet här och där är en hyllning till livet i livets början där nyfikenhet, empati och uppriktighet råder. En scenkonstföreställning bortom givna ramar och regler. Där historien berättas i varje stund, där varje ögonblick är en eget litet drama men där det också finns en röd tråd att följa från a till ö.

Där ting försvinner ena stunden för att i nästa stund komma tillbaks. Så mystiskt, så konstigt! Var är den? Där är den! Var? Där! Var är han? Där!

Leken och sökandet och mysteriet i centrum. Publiken möter två karaktärer som är redo att låta livet börja, när börjar det egentligen? Nu? De hittar något, vad är det de hittat? Det kan vara något kletigt, eller något mjukt eller något som försvinner igen!

Att ta sig fram blir ett äventyr, allt runtomkring måste upptäckas, undersökas, visas upp. Det blir som ett mysterium som måste lösas, det finns inget som inte kan vara magiskt och förunderligt.

Plötsligt syns vi och då finns vi. Vi är en del av något. Av vår omgivning, av ett sammanhang, av en gemenskap. Vår stund på jorden.

Det är en spännande och överraskande upplevelse men det är aldrig otäckt. Det är ett tempo där det hela tiden händer något nytt men som aldrig är hetsigt, det är färgstarkt, mysigt, spännande och roligt.

En resa i nuet som berättas med poetiska ord och rim, musik som smälter ihop med rörelse och ett scenrum med färg och form.

Koppling till läroplanen

Förskolans läroplan och inte specifika ämnen. Föreställningen inspirerar till nya upptäckter och kunskaper och kan vara en god utgångspunkt för forum där barn att efteråt föra fram sina tankar och åsikter. Den förmedlar jämställdhet, kreativitet och mötet mellan människor på bejakande och levande sätt.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Sara KLingvall

Scenografi/kostym

Amanda Erixån

Musik

Ulrica Flach

Manus

Åsa Björklund

Skådespelare

Ulrica Flach

Skådespelare

Martin Östh


Fakta:

Föreställningens längd: 20min
Publikantal:

30 barn

Målgrupp: 0-3 år
El: 10A
Byggtid: 90 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 4.5 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.40 meter
Bärhjälp: Behövs ej

Pris:

8000 kr för en föreställning. Paketpris för fler på samma dag och plats.

Reseersättning:

50 kr/mil


Övrig information:

Traktamente tillkommer för bokningar som kräver övernattning. Två enkelrum.


Kontaktuppgifter

Namn: Ulrica Flach
E-post: info@pelikanteatern.se
Telefon: 076-8283078

Extra material