Liemannens Berättelser

Fabula Storytelling

Vi kan inte blunda för döden. Men kan vi lura den? Och vad händer om vi lyckas? Här får du höra berättelser som med allvar, humor och hopp brottas med den som ingen vill möta.

Vi lever i en tid då döden tränger sig på. Varje dag rapporteras nya dödstal. Vi isolerar oss från våra käraste för att skydda deras liv. Ändå är det många som förlorar en nära vän eller familjemedlem. Låt oss prata om det. Låt oss vrida och vända på döden, angripa och utmana, fundera och försonas, sörja och trösta, och ibland ta skrattet till hjälp.

Människor har i alla tider och kulturer förberett oss på detta – de har skapat och lämnat efter sig ett stort galleri av berättelser om döden. Om folksagornas Lieman, om Gudmor Giltiné i Lettland, om den blåhudade Yama i Indien, antikens Hades och många andra. Lyssna till de bästa historierna i en sjudande Dance Macabre, med berättarna Agnes Branting och Mats Rehnman och riksspelman Emma Reid.

Mats Rehnman är internationellt erkänd scenberättare med över 30 år i yrket. Han har gästat festivaler i trettio länder och fyra världsdelar. Hans repertoar spänner från Passionsberättelsen till Frankenstein, och från de queera berättelserna i Metamorf till de glödande kärlekshistorierna i Strange Lovers.

Agnes Branting är scenberättare och har bland annat spridit japanska skräckhistorier i Sverige för en ung publik. Hon har också spelat i en av Fabulas populäraste föreställningar, den tvåspråkiga Al Hakawati – Historieberättaren, som gått på turné runt hela landet.

Emma Reid är riksspelman och kompositör och har turnerat med bland andra El­lika Frisell och Sofia Karlsson, samt ett flertal teater- och berättarföreställningar. Hon är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och med en Master of Music with Distinction från Newcastle University och är flerfaldigt belönad med stipendier från svenska, engelska och europeiska konstnärsfonder.

Koppling till läroplanen

Religion, historia, svenska, musik och filosofi.


Medverkande på och bakom scen:

Emma Reid

Musiker och kompositör

Mats Rehnman

Berättare, research och upphovsperson

Agnes Branting

Berättare och upphovsperson


Fakta:

Föreställningens längd: 1 timme för skolklasser. 2 timmar för vuxen publik.
Publikantal:

Max 100

Målgrupp: Från 14 år och uppåt.
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vid stor lokal behövs myggor för berättarna
Byggtid: 30 minuter
Rivtid: 10 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

1 timmes skolföreställning med en berättare+musiker: 12 000 kr.
2 timmes föreställning för vuxen publik: 15 000 kr.
(1 timmes program med endast berättelser om döden utan musik, kan också erbjudas vid intresse.)

Reseersättning:

Ersättning för tågresa eller milersättning samt hyrbil.Kontaktuppgifter

Namn: Peter Hagberg
E-post: fabula@storytelling.se
Telefon: 0735032765