Krock

Teater De Vill

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Lydia kär i världens svartsjukaste kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Max blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röstar och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med sig själv, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Elever i åk 7–9 ges möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.

Till föreställningen går det att beställa workshops. Med teater som medel får eleverna bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. Fokus ligger också på att uppmuntra till att inkludera och finna positiva exempel. Vi arbetar även med gestaltningsövningar, samarbete, värderingsövningar och reflektion.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Johan Bössman

Scenografi/Kostym

Caroline Romare

Ljud

Fredrik Söderberg

Ljus

Lina Benneth

Skådespelare

Max Nilén, Jakob Olausson, Lydia Lindholm


Fakta:

Föreställningens längd: 60
Publikantal:

100

Målgrupp: 13-15 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
El: 16 A handske alt 32 A
Byggtid: 150 minuter
Rivtid: 90 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: Ja

Pris:

12 000:- Rabatt vid två eller flera föreställningar.

Reseersättning:

70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Malin Tell
E-post: malin@teaterdevill.com
Telefon: 0707773448