KRAKEL SPEKTAKEL

TEATER SAGOHUSET

”Det finns så många stjärnor. Hela himlen är full av dem på kvällen. Men det finns också andra stjärnor, speedwaystjärnor till exempel…idrottsstjärnor, glitterstjärnor att sätta i toppen på julgranen och röda julstjärnor som växer i blomkrukor. Det finns filmstjärnor och sjöstjärnor. Det finns stjärnsmällar, stjärnraketer och stjärnhus…”
Ur Krakel Spektakelboken av Lennart Hellsing

Krakel Spektakel – en rytmisk rymdbalett är ett beställningsverk av koreografen Peter Lagergren för Teater Sagohusets scenkonsttrio skådespelaren Åsa Ahlander, dansaren Åsa Hörling samt musikern Oscar Hielm och deras specialkompetens kring rytm, ljud och publiktilltal. Föreställningen är fritt baserad på Lennart Hellsings konstnärskap och karaktärer som leks fram med hjälp av rytm, dans och interaktivt skoj.

”En medryckande, lekfull och fantasifull föreställning där scenkonstens alla möjligheter i det lilla formatet blir teater av det stora formatet. Oscar Hielm, Åsa Hörling och Åsa Ahlander lyckas verkligen göra sin pjäs så självklar som bara barns lek egentligen kan vara och entusiasmen hos publiken går inte att missa. Att vi alla sedan får vara med och avsluta med rytm, rörelse och sång är pricken över i:et.”
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

 


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Åsa Hörling, Åsa Ahlander, Oscar Hielm


Fakta:

Föreställningens längd: 35
Publikantal:

Maxpublik: 80 pers

Målgrupp: Från 4 år
El: 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Bärhjälp: ja, två vuxna personer med god kunskap om lokalen under hela bär-, bygg- och rivtiden. OBS! Tunga lyft.

Pris:

11800 kr för en föreställning, 19000 kr för två föreställningar, samma dag i samma lokal.


Övrig information:

Målgrupp: 4-8 år.
Scenmått: 6 m bred, 6 m djup, 2,7 m takhöjd.


Kontaktuppgifter

Namn: Lisa Sjöstrand
E-post: teater@sagohuset.nu

"...ett potpurri av lösa referenser och bilder som knyts samman av rytmen och musiken och gestaltas med driv av ensemblens rutinerade trio. Och det är trivsamt och vackert, upplivande och kul just så länge som det tar en sötsyrlig godisbit att smälta i munnen."

Boel Gerell, Sydvenskan

Etiketter: