Klunsen

Awake Projects

En medryckande, charmig och förtrollande dockteaterföreställning, framförd i en sagolikt utsmyckat scenografi. Spelas på bibliotek, förskolor & små scener.

Den folkkära barnboken Klunsen av Per Beckman handlar om den lilla hunden med samma namn som är missnöjd med sig själv, och konstant önskar att han var något mer. Gräset är alltid grönare på andra sidan, och viljan att ha vad andra djur har tar över och gör honom till en väldigt annorlunda och konstigt varelse! Vad händer då när han träffar en annan hund? Det prisbelönta teaterkompaniet Awake Projects gestaltar teatraliskt den fina berättelsen om Klunsen, och ger den ett nytt liv i teaterns värld för de allra minsta. De två skådespelarna Hanna Björck och Maria Sendow använder sig av målande berättarteknik, sång och musik och ett väl utarbetat, fysiskt dockteaterspel, för att ge barnen en teaterupplevelse utöver det vanliga. 
Teatergruppen har en väl utarbetad pedagogik kring barnteater. De har erhållit flertalet prestigefulla teaterpriser, hyllats i internationell press, och uppträtt för tusentals människor på scener i bland annat Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA, Kina & här hemma i Sverige.

Koppling till läroplanen

Utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga.

Utveckla sin kulturella identitet och förståelse av värdet att leva i ett samhälle präglat av mångfald.

Utveckla sin fantasi och föreställningsförmåga.


Medverkande på och bakom scen:

Regi: Awake Projects; Scenografi: Sabina Hedin; Baserat på en barnbok av Per Backman.

Hanna Björck och Maria Sendow


Fakta:

Föreställningens längd: 35 min
Publikantal:

Max 50 personen eller enligt överenskommelse.

Målgrupp: 3-6 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: 1x 1oA – 16A = ett vanligt elutag.
Bärhjälp: Behövs ej

Pris:

10 000 kr (inkl moms) för 1:a föreställningen, 8 000 kr (inkl moms) för 2:a föreställningen samma dag och plats.

Reseersättning:

80 kr/mil


Övrig information:

Det finns en förberedande Workshop att köpa till. Den innehåller sånger och rörelser från föreställningen samt relaterade lekar som stärker barnens inlevelseförmåga genom att de for gestalta djuren som förekommer i föreställningen. Den går att få digital eller på plats. Kostnad 3 000 kr inklusive moms, längd 30 min.

Det går även att få en förberedande workshop för pedagoger där vi lär ut berättarteknik, sånger och rörelser samt överlämnar ett arbetsmaterial så att pedagogerna själva kan arbeta pedagogiskt kring sagan om Klunsen, både inför föreställningen och kommande årskullar. Kostnad pedagogworkshop 4 000 kr inklusive moms, längd 60 min, max antal deltagare 15 personer.


Kontaktuppgifter

Namn: Hanna Björck
E-post: hanna@awakeprojects.com
Telefon: 0736-176647

Extra material

Trailer: Klunsen