Jordens Mitt Finns Mitt i Mig

Teater Sörmland

”Jordens Mitt Finns Mitt i Mig” är en interaktiv föreställning med högt tempo, humor och eftertänksamhet som bygger på Maria Gripes sista bok om Elvis Karlsson, ”Bara Elvis”

”Jordens Mitt Finns Mitt i Mig” är en interaktiv föreställning som utspelar sig inuti Elvis Karlssons minne. Föreställningen hyllar känslighet och påstår att livet blir rikare när du delar med dig av tankarna och känslorna som snurrar runt i bröstet. Föreställningen tar avstamp i Maria Gripes sista bok om Elvis Karlsson – Bara Elvis. Gripe resonerar, ur ett barns perspektiv, kring identitet, känslor, rädslor och hur viktigt det är att lära känna sig själv och att våga ha sin egen åsikt. Denna aktuella tematik tar vi oss an med ett rakt och nära tilltal och ger barnen en upplevelse med högt tempo, humor och eftertänksamhet.

Teater Sörmland har tidigare producerat tre pjäser om den fundersamma pojken Elvis, och knyter nu ihop säcken genom att gestalta den sista boken med ett helt nytt formspråk. Scenografen Svante Back skapar ett scenrum med projektioner och modeller där publiken ska känna sig delaktiga och nära berättelsen. Pendlandet mellan nu och då, här och nu och minnet, skapar utrymme för reaktion kring Elvis känslor och blir en brygga till publikens eget känsloliv. Vi hoppas att ”Jordens Mitt Finns Mitt i Mig” ska skapa en möjlighet till självreaktion hos publiken och i bästa fall ge dem ge dem verktyg till att prata med jämnåriga och vuxna om det som gör dem obekväma och skamsna.

Skapande skola

Efter föreställningen startar en workshop med eleverna där skådespelare och dramapedagog tillsammans improviserar runt de ämnen som behandlats i föreställningen, såsom avundsjuka, rädslor, skam, död och sjukdom. Vi tror att det finns stor potential att genom scenkonst kunna skapa en öppning att prata om känslor på ett lekfullt och icke moraliserande sätt. Max deltagare per workshop är 30 elever (en skolklass).


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Emil Forsberg & Ewa Westin

Regissör

Jerk Olsson Westin

Scenograf

Svante Back

Manus

Jerk Olsson Westin, Emil Forsberg, Ewa Westin

Ljud- & Ljusdesign

Fredrik Sundberg


Fakta:

Föreställningens längd: Endast föreställning: 50 min. Föreställning + Workshop: 3 tim 30 min.
Publikantal:

60 personer/föreställning.
30 personer/workshop.

Målgrupp: 9-12 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Standardspänning 230V i två separerade uttag.
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 5 meter, djup 5 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: Inget som krävs, men uppskattas om det finns.

Pris:

Föreställningen Pris: 9 700:- (Andra föreställning samma dag och scen: 7 700:-) Föreställning inkl. Skapande Skola-workshop: 13 000 (Andra samma dag och scen: 11 000:-)

Reseersättning:

50 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Jerk O. Westin
E-post: info@teatersormland.se
Telefon: 0155211400