Jag var här!

Temporarity

Vad är det bästa som hänt dig i skolan? Det sämsta? Var hände det?

Jag var här! är en unik turnerande föreställning som tar med eleverna på en resa i deras egen skola. Skolgården, korridoren, toaletten blir för en dag spelplatser. En humoristisk, sinnlig, omslutande och interaktiv föreställning om att gå i skolan, om verklighet och drömmar, om var det är farligt och var det är tryggt. Skrålsång på skolgården, i klassrummet viskningar och lappar, toaletten har disco för en, i matsalen doftar det blommor…

Skolan kan vara den roligaste platsen i världen. Och den värsta. I högstadiet tillbringar man större delen av sin dag i skolan. Man lär sig matte och hur man flörtar. Man lär sig svenska och vilka man kan lita på. Man lär sig geografi och om vänskap. Man lär sig engelska och om utanförskap. I skolan formas vilka vi är och vilka vi blir. På gott och ont.

Föreställningen bygger på elevers berättelser och har skapats i samarbete med tre högstadieklasser. Jag var här! utforskar tillsammans med elever skolans olika platser och hur de påverkat och påverkar eleverna.

Föreställningen kan vara ett spännande tillskott i ert värdegrundsarbete och ett nytt och kreativt sätt att utforska trygga och otrygga platser på skolan tillsammans med eleverna. Föreställningen kan kombineras med efterföljande workshops och ingå i skapande skola eller andra pedagogiska satsningar.

Temporarity drivs av scenkonstnärer som arbetat med teater för barn och unga i över 20 år och har lång erfarenhet av interaktiv, deltagande och omslutande teater.

Koppling till läroplanen

Trygghet, otrygghet, identitetsutveckling, skolmiljö, påverkan, kunskapsuttryck, social gemenskap


Medverkande på och bakom scen:

Idé och koncept

Annikki Wahlöö

Idé och koncept

Anna Mannerheim


Fakta:

Föreställningens längd: 50 min
Publikantal:

60 elever + lärare per föreställning

Målgrupp: 13 – 15
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
El:
Byggtid: 90 minuter
Rivtid: 0 minuter

Pris:

Pris (före subventioner): 1 föreställning: 12.000 kr, 2 föreställningar samma dag och plats: 10.500 kr st. Ersättning för eventuella reseomkostnader och traktamenten tillkommer.

Reseersättning:

Eventuell reseersättning kan tillkomma


Övrig information:

Föreställningen sker på olika platser i skolan; som korridoren, toaletten och skolgården. Därmed behövs ingen gymnastikhall eller scen för att uppleva Jag var här!.


Kontaktuppgifter

Namn: Emelie Fröjdendahl
E-post: producent@temporarity.com
Telefon: 072 444 80 94