Jag var här!

Temporarity

Vem är jag? Vem vill jag vara? Och vem vill jag vara det med?

Dansa, fuska, hejja, trösta, mumsa, undra, bråka, dröm… Jag var här! är en omslutande och interaktiv dramakomedi som bokstavligen gör en resa i er skola. Om vänskap och identitet, om längtan och svek, om verklighet och drömmar. För klass 6-9.

I högstadiet tillbringar man större delen av sin dag i skolan. Man lär sig matte och hur man flörtar. Man lär sig svenska och vem man kan lita på. Man lär sig kemi och om utanförskap…
Eleverna får kliva in i föreställningen och delta i dess värld. Föreställningen utspelar sig samtidigt på flera olika platser i skolan, publiken delas i smågrupper och får olika upplevelser och perspektiv beroende på vilken karaktär de följer. Det bäddar för intressanta samtal efteråt.

Se en trailer här: https://www.youtube.com/watch?v=aZEhL67weSI

Jag var här! är interaktiv, publiken medskapande, under föreställningen bjuds eleverna in att diskutera och agera, de skriver ned minnen och åsikter om skolan som ni sedan kan arbeta vidare med. Lärarhandledning med praktiska övningar ingår. Jag var här! kan med fördel kombineras med vår kompletterande workshop. Passar utmärkt för Skapande skola. Jag var här! är skapad i tätt samarbete med tre högstadieklasser.

PUBLIKREAKTIONER JAG VAR HÄR!

”Var riktigt bra och gjorde eleverna både intresserade och nyfikna. Tror att formen var avgörande för detta! Absolut rekommenderar vi detta till andra.” Biträdande rektor Borlänge

”Vi har ju ungdomar från så många skolor och i år är det mycket positionering och tuff stämning bland sjuorna. Det här var precis vad de behövde!” Rektor, Sundbyberg

”Otroligt professionella, flexibla och inkännande skådespelare som verkligen kunde läsa av de olika grupperna och bemöta dem bra, trots alla olika behov hos eleverna.” Lärare, Ludvika

”Inspirerade till samtal och reflektion kring olika situationer i skolmiljö. Den var medryckande och flera elever sa att den var den bästa de varit med på. Eftersom de var medaktörer kunde de känna att de förstod på flera olika nivåer.” Lärare, Borlänge

”Ni har gjort ett fantastiskt intryck på våra elever. Kunde inte blivit bättre! Tack!” Lärare, Göteborg

”Jag tycker att allt var jättekul, framförallt att man fick röra sig runt och inte bara sitta still!”

”Deras skådespeleri var bra. Det bästa var att dem lät oss vara med i själva skådespeleriet.”

Elever från Vittra skola.

Temporarity drivs av scenkonstnärer som arbetat med teater för barn och unga i över 25 år och har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete samt interaktiv, deltagande och omslutande teater. Se gärna mer på och följ oss på:

FB: https://www.facebook.com/temporarities
Instagram: temporarityproduction

Koppling till läroplanen

Genom nio olika ungdomskaraktärer speglas olika upplevelser av skolans psykiska och fysiska miljö. Ämnen som berörs är identitet, vänskap, utsatthet, rykten, prestationsångest, drömmar och kärlek. Kan knytas till svenska, samhällskunskap, värdegrundsarbete.
Jag var här! anknyter till FNs globalamål för hållbar utveckling: Hälsa och välbefinnande, God utbildning, Minskad ojämlikhet och Fredliga inkluderande samhällen.

Skapande skola

Föreställningen kan vara en del i ert värdegrundsarbete och ett sätt att utforska trygga och otrygga platser på skolan tillsammans med eleverna. Jag var här! är interaktiv, publiken medskapande, under föreställningen pratar och diskuterar de och skriver ned minnen och åsikter om skolan som ni sedan kan arbeta vidare med. Lärarhandledning med praktiska övningar ingår. Jag var här! kan med fördel kombineras med efterföljande workshop. Utmärkt som Skapande skola projekt.


Medverkande på och bakom scen:

IDÉ, REGI, DRAMATURGI

Anna Mannerheim, Annikki Wahlöö

SKÅDESPELARE

Katarina Rodopoulos, Roy Nehmé, David Andersson, Annikki Wahlöö, Anna Mannerheim

TEXT

Ensemblen samt ungdomar från Vittra Telefonplan, Tyresöskola och Bredängsskolan.

MUSIK

Magnus Larsson, Kontraproduktion

KOSTYM

Nonno Nordqvist


Fakta:

Föreställningens längd: 60 min
Publikantal:

60 elever + minst två, gärna fler, pedagoger.

Målgrupp: 12-17
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: behövs ej
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 0 meter, djup 0 meter, takhöjd 0 meter
Bärhjälp: Ingen. Men vi kommer 2 timmar innan för att lägga upp hur vi rör oss genom skolan och har gärna en guide de första minuterna.

Pris:

1:a föreställningen 15000 kr (från jan 24)
2: föreställningen samma dag och plats 13000 kr (från jan 24)
Detta är före ev. subventioner ( kontakta oss för att se om du har rätt till subvention.) Traktamente och logi vid övernattning tillkommer.

Reseersättning:

90 kr/mil.


Övrig information:

Tillgång till 2 normalt möblerade klassrum, scener spelas även i korridorer samt på skolgården. Föreställningen påverkar inte övrig verksamhet på skolan. Vi behöver komma in i klassrum 1 60 min innan start , klassrum 2 20 minuter innan start.


Kontaktuppgifter

E-post: producent@temporarity.com
Telefon: 0724448094