Jag, Gustav den tredje

Hagateatern

Välkomna in i huvudet på en kung som i hela sitt liv sökte efter omgivningens bekräftelse. I en scenografi i skepnad av kungens sovrum fylld med skuggspel, dockor och porslinsfigurer växer historien om Gustav III fram. Skådespelaren Eddie Mio Larson gestaltar en kung vars liv kantades av såväl vacker konst som tyngande pliktkänslor.

Jag, Gustav Den Tredje
fritt efter Hans Petersons bok Jag, Gustav den tredje

Kan någon som styr över ett helt land känna sig maktlös? Och hur får man egentligen folk att tycka om en?

Välkomna in i huvudet på en kung som i hela sitt liv sökte efter omgivningens bekräftelse. Vi får följa med genom Gustav III:s uppväxt och regenttid, genom krig och kärlek, statskupp och oinskränkt makt och till slut maskeradbalen med de förödande konsekvenserna. Gustav III drömde om och kämpade oavbrutet för att bli älskad av sina undersåtar. Han hade komplicerade relationer till sin mor och sina syskon och ville nog egentligen hellre leva med sin vän Gustaf Mauritz Armfelt än med sin fru Sofia Magdalena. Han var ofta utsatt för hån och försmädelser av adeln men mot slutet av sitt liv hade han ändå vunnit folkets kärlek och i dödsögonblicket satt Armfelt vid hans sida.

“Jag tycker att jag har lärt mig allt vad en kung måste känna till. Samtidigt känns det lite som om jag är med i en märklig teaterpjäs. Och nu ska jag spela huvudrollen!”

I en scenografi i skepnad av kungens sovrum fylld med skuggspel, dockor och porslinsfigurer växer historien om Gustav III fram. Skådespelaren Eddie Mio Larson gestaltar en kung vars liv kantades av såväl vacker konst som tyngande pliktkänslor.


Medverkande på och bakom scen:

Regi: Beate Persdotter Løken

Eddie Mio Larson


Fakta:

Föreställningens längd: 45min
Publikantal:

50st

Målgrupp: 8-12år
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: 1 st 10A
Byggtid: 3 minuter
Rivtid: 2 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 3.5 meter
Bärhjälp: Gärna

Pris:

10 200 kr moms 0%. 7 650 kr för andra föreställningen på samma dag och plats.

Reseersättning:

Kostnader för eventuella resor, logi och traktamente tillkommerKontaktuppgifter

Namn: Max Gertrudson
E-post: max@hagateatern.se
Telefon: 031-190089