Ja tack!

ADAS teater

En iscensättning av Sonja Åkessons texter av och med Fia Adler Sandblad och Sanna Källman

Hyllad musikföreställning för små scener och lunchteatrar, för bibliotek, caféer och kulturhus!

Sonja Åkesson är poeten som gav den tigande vardagen en röst. Genom sina texter kramar hon fram mening och innehåll ur en skamfilad verklighet och gestaltar den utsatta människan med humor och värme.

Ja tack! utgår från Sonja Åkessons poesi och den livslust som gömmer sig i hennes underfundiga texter. Med en cello som klangbotten lyfts Sonjas ömsinta röster fram mitt i vardagens tristess.

Sanna Källman och Fia Adler Sandblad tillhör sedan två och ett halvt decennium det fria kultur- livet i Göteborg. Fia i ADAS teater, Sanna i Sångensemblen Amanda och med musik- grupperna Markatta och Tetra. De har tidigare slagit följe i era samarbeten och är båda verk- samma på Konstepidemin i Göteborg. Gunilla Johansson Gyllenspetz tillhör Backa teaters fasta ensemble och har sedan 2006 jobbat som regissör på olika teatrar runt om i Sverige.

”Adler Sandblad och Källman har hittat exakt rätt tonläge för att göra Åkessons torra ironi rättvisa. Det är lika delar galghumoristiskt som genuint gripande. Texterna får liv och ja, blir i framförandet till och med bättre än på pappret. Nåväl, inte för att det nu behövs, Åkessons poesi håller än. Det är inte minst Ja tack! ett utmärkt bevis för” –– Mikaela Blomqvist, Göteborgs-PostenMedverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Fia Adler Sandblad

Musiker

Sanna Källman

Idé, dramaturgi & texturval

Fia Adler Sandblad

Konstnärlig rådgivare

Gunilla Johansson Gyllenspetz

Kostym

Nonno Nordqvist

Musik

Sanna Källman


Fakta:

Föreställningens längd: 50
Publikantal:

Max 80 st eller enligt särskild överenskommelse med arrangören.

Målgrupp: Vuxna, unga vuxna
Krav på mörkläggning: Nej
El: 10A
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 3 meter, djup 3 meter, takhöjd 2.4 meter

Pris:

12 000 krKontaktuppgifter

Namn: Andreas Luukinen
E-post: adasmusikaliskateater@gmail.com
Telefon: 031821626