Höra hemma

Teater Kung och Drottning

Till nykomponerad musik av Ulf Eriksson, vars glada dragspel får oss att le samtidigt som det rörande vemod det döljer kramar om våra hjärtan, rör sig karaktärerna Grå och Orange. I en i stort sätt ordlös kommunikation och med repetitiva rörelsemönster försöker de nå och förstå varandra.

”Det är någon utanför, i regnet. Här inne är det varmt, grått och mysigt. Här hemma. Men det är någon där ute… Är den på väg in här? Den är på väg in här. Jag gömmer mig. Någon kommer in från regnet. In i något som skulle kunna vara ett hem. Om man bara piffade upp det med lite färger och lite ljus så skulle det faktiskt inte bara kunna bli ett hem utan till och med Hemma!”
Kan en mjuk och varm plats som känns hemma för en, kännas främmande och skrämmande för en annan? Om någon plötsligt kommer till min mjuka, varma plats, kan den då bli skrämmande och främmande för mig?
När blir en plats min och med vilken rätt kan jag stänga någon ute från den platsen.

Med väldigt få ord men mycket rörelse och dans till nykomponerad musik av Ulf Eriksson får publiken följa karaktärerna när de försöker reda ut vad som är mitt och ditt och om det kan bli vårt?

Höra hemma är en föreställning vars tema är det grundläggande mänskliga behovet av att ha någon plats att kalla sitt ”hem”. Varför är ditt hem inte mitt? Kan det bli mitt? Eller vårt?
Vi kan tillsammans komma fram till att något som kan upplevas som ”Mitt”, kanske blir än bättre om det får bli vårt. När det gemensamma är bättre än det individuella.
200


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Paula Helander

Skådespelare

Per Wernolf


Fakta:

Föreställningens längd: 35 min
Publikantal:

Max antal inkl. vuxna: 70 personer

Målgrupp: 2-5 år
El: 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: 1-2 personer

Pris:

1a förest: 9 000 kr

2a förest. samma dag: 8 000 kr

+ resa/logi/traktamente

Reseersättning:

60:- /milenKontaktuppgifter

Namn: Sara Ulvenstrand
E-post: info@teaterkungochdrottning.se
Telefon: 0731815535