Hemligt

Banditsagor

I Hemligt vill vi tillsammans med publiken se hur vi kan närma oss det kanske mest privata – dagboken, undersöka vårt innersta och det vi håller för oss själva. Föreställningen handlar också om hur hemligheter kan påverka en grupp och dess sociala strukturer.

Hej dagboken!

Det verkar som om Emma är tjurig på mig. Hon är bästis med Gretchen. Innan vi började vara med Gretchen bråkade vi aldrig men nu har vi börjat göra det fast det är ju Emma som startar bråken och inte vill vara bästis igen för hon har ju Gretchen att vända sig till eftersom Gretchen helst är med Emma, jag har ju inte direkt någon som jag är med om vi blir ovänner eftersom annars är jag bara med Emma och Gretchen eller så är jag själv. Fast jag brukar inte få vara med.  

Malin 11 år (1998-11-06). 

I Hemligt vill vi tillsammans med publiken se hur vi kan närma oss det kanske mest privata – dagboken, undersöka vårt innersta och det vi håller för oss själva. Föreställningen handlar också om hur hemligheter kan påverka en grupp och dess sociala strukturer. 

Formmässigt använder vi oss av en hörlursform för att komma så tätt inpå rollfigurernas tankar och känslor som möjligt. Skådespelarna utrustas med små mikrofoner, publiken förses med hörlurar och får på så vis ta del av ett intimt samtal som ger känslan av att tjuvlyssna. Perspektiven skiftar i en kollageliknande berättelse.

Koppling till läroplanen

Föreställningstematiken kretsar kring människors lika värde och syftar till att väcka tankar hos åskådaren kring människors livssituationer. I LGR-11 finns skolans övergripande mål beskrivna på följande sätt:

Skolans mål är att varje elev kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar samt personliga erfarenheter, respekterar andra människors egenvärde, tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor och kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklar en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. (LGR. Sid. 12)


Medverkande på och bakom scen:

Dramatiker

Alexandra Loonin

Musik & ljud

Jonas Åkesson

Producent

Amanda Lindblad

Tekniker

Mattias Alheim

Skådespelare

Sanne Ahlqvist Boltes

Skådespelare

Oskar Stenström

Skådespelare

Amanda Gordon

Regi

Ensemblen


Fakta:

Föreställningens längd: 45 min
Publikantal:

En klass (max 30 personer).

Föreställningen spelas i elevernas egna klassrum.

Målgrupp: 10 – 12 år
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanligt eluttag.
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Bärhjälp: Behövs ej.

Pris:

Föreställningen kostar 10 000 kr exklusive moms.

Reseersättning:

49 kr/ milen + moms. Utgår ifrån Malmö.


Övrig information:

Till föreställningen har vi tagit fram en workshop som handlar om eget skrivande och att skapa karaktärer. Workshopen kostar 4500 kr + moms per klass.


Kontaktuppgifter

Namn: Oskar Stenström
E-post: kontakt@banditsagor.se
Telefon: 0709622911

Extra material

Sanne Ahlqvist Boltes och Malin Molin berättar om föreställningen.