Heligt*

Banditsagor

I Heligt – den fristående, avslutande delen i Banditsagors teatertrilogi – går Malin, Sanne och Oskar sitt sista år i högstadiet. Vad har hänt med vänskapen? Hur vårdar man band som börjar brista, eller som kanske till och med har gått av?

Heligt är en fristående uppföljare till våra tidigare produktioner Hemligt och Farligt, och sista delen i den trilogi vi skapat tillsammans med en och samma referensklass från Möllevångsskolan i Malmö.

Malin, Sanne och Oskar går nu sitt sista år på högstadiet och i centrum står relationerna mellan tre vänner som känt varandra sedan första klass. Vilka har de blivit och vad har hänt med vänskapen? Hur vårdar man band som börjar brista, eller som kanske till och med har gått av?

Föreställningen spelas i ett omklädningsrum i anslutning till gympasalen där vännernas avslutningsbal äger rum. Publiken ser (och hör) skådespelarna i omklädningsrummet, men får genom hörlurar också ta del av en klassåterträff 15 år senare. Det blir en resa – genom tiden som går och rummen som öppnas, stängs och förändras inom oss.

Koppling till läroplanen

Föreställningstematiken kretsar kring människors lika värde och syftar till att väcka tankar hos åskådaren kring människors livssituationer. I LGR-11 finns skolans övergripande mål beskrivna på följande sätt:
Skolans mål är att varje elev kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar samt personliga erfarenheter, respekterar andra människors egenvärde, tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor och kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklar en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. (LGR. Sid. 12)

Skapande skola

Banditsagors erbjudande innehåller fyra delar; Teaterföreställning, pedagogiskt material, workshop och enklare modell för uppföljning. Vår workshop hålls oftast i samband med att eleverna sett den utvalda föreställningen. Det innebär att vi nästan alltid håller workshop samma dag som vi spelar hos er. Vi på Banditsagor fokuserar mycket på elevernas delaktighet och ser därför gärna att de är med i planeringen.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Oskar Stenström

Skådespelare

Ronja Svedmark

Erica Karlefjärd Green

Skådespelare

Skådespelare

Jesper Bark Brandin

Dramatiker

Alexandra Loonin

Tekniker

Mattias Alheim

Ljuddesign & musik

Jonas Åkerlund

Producent

Elin Frost

Producent

Karin Auran Frankenstein


Fakta:

Föreställningens längd: 45
Publikantal:

Max 30 personer per föreställning.

Målgrupp: 14-16 år
Teatern utgår från region: Södra
Teatern turnerar till region: Södra, Turnerar Södra
El: Vanlig eluttag
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Bärhjälp: Nej

Pris:

10000 kr exkl. moms

Reseersättning:

49 kr/ milen + moms. Utgår ifrån Malmö.


Övrig information:

Föreställningen spelas i ett omklädningsrum på skolan.


Kontaktuppgifter

Namn: Oskar Stenström
E-post: kontakt@banditsagor.se
Telefon: 0709622911