Hela havet stormar

Lule Stassteater

En annorlunda hjältesaga med dans och teater om modet det krävs att korsa de stora haven. Om att stå själv i stormens öga och finna kraft under en himlasvindlande stjärnhimmel. Koreograf och regissör är Carl Olof Berg som har bjudit in svenska dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala att skriva texter till föreställningen.

Samproduktion med Dansinitiativet.

En annorlunda hjältesaga med dans och teater om modet det krävs att korsa de stora haven. Om att stå själv i stormens öga och finna kraft under en himlasvindlande stjärnhimmel. En poetisk djupdykning i ensamhetens alla nödvändigheter, rädslor och styrkor. Föreställningen inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta jordenruntseglare, som var 14 år när hon själv gav sig ut på sin båt Guppy 2010.

Koreograf och regissör är Carl Olof Berg som har bjudit in svenska dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala att skriva texter till föreställningen.

SKAPANDE SKOLA: Tillhörande workshop i dans/drama går att boka till.

Carl Olof Berg har tidigare regisserat ”Rapport från ett omklädningsrum” för Västmanlands teater som valdes ut till bibu 2018. Han har även regisserat och koreograferat ”Hopp och hinder” samt ”100 sätt att laga barn” för för regionteater Väst. Våren 2020 turnerar han med Riksteatern med ”Manchild”. Sedan 2015 turnerar han också med hemlånsprojektet ”Hemma hos dig med Carl Olof” som nominerades till Svenska Teaterkritikers Danspris 2018.

America Vera-Zavala är svensk dramatiker och har tidigare skrivit ”Rött kort” för Backa teater, ”Sara Sara Sara” för Västerbottensteatern och ”Svenska Hijabis” för CommunityTeater och Dans/Dramaten.


Medverkande på och bakom scen:

Regi/koreografi

Carl Olof Berg

Manus

America Vera-Zavala


Fakta:

Föreställningens längd: 50
Publikantal:

50

Målgrupp: 10-12 år (skolor) 10 år och uppåt (offentlig)
El: 16A + 10A 220 V
Byggtid: 180 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 8 meter, djup 10 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: 1

Pris:

14000 kr inkl. moms
2 frst samma dag 20.000 kr inkl. moms

Reseersättning:

Tillkommer, möjlighet till turnestöd.


Övrig information:

Stationsgatan 38


Kontaktuppgifter

Namn: Jonna Valikainen
E-post: jonna@lulestassteater.se
Telefon: 0703887978

Extra material

Intervju med Lule Stassteater och Dansinitiativet