Hej Hilma!

Teater Pelikanen

Hej Hilma – en cirkus- och teater föreställning om att måla det osynliga. Föreställningen är inspirerad av Konstnären Hilma af Klints liv och estetiska språk. I denna föreställning möter man den lilla flickan Hilma.

Hej Hilma – En cirkus och teater föreställning inspirerad av Konstnären Hilma af Klint. Hilma vill undersöka hur det är att måla det osynliga. Hon vill göra kartor över det vi inte kan se, men som finns ändå. Hon funderar över många saker….Var finns man innan man blir till? Är man ett ägg, eller en stjärna i universum? Och var finns hennes syster Hermina?

Hon möter en magisk svan, en tokig alv och hon hittar sin syster. Tillsammans gör de en resa genom universums osynliga världar och målar en saga för det lilla ägget om att bli till och om att allt hänger ihop och behöver varandra. Natten behöver dagen, det stora behöver det lilla och blomman behöver vinden för att sprida sina frön.

Hilma af Klint – en viktig kvinna och abstrakta måleriets föregångare i svensk konsthistoria. Föreställningen vill ge en glimt av Hilma af Klints liv och estetiska universum. Vi vill inspirera barn till att måla och undersöka Hilmas former, fantasier och tankar. Hur ser känslor ut om du ger dom färger? Hur ser musik ut om du målar den?

Föreställningen kan kombineras med en målarverkstad tillsammans med konstnär Mika Liffner eller cirkus workshop med cirkusartist Linn Brodèn . Passar bra som skapande skola projekt.

Koppling till läroplanen

Idrott, Bild, Svenska.

Skapande skola

Skapande skola-projekt. Föreställningen kan kombineras med en målarverkstad tillsammans med konstnär Mika Liffner/ skådespelare Eva Carlsson. Cirkus workshop med cirkusartist Linn Brodèn. Samt forskning om kvinnliga pionjärer och läsning av barnboken ”Hilma af Klint-kartor över osynligheten” av Ylva Hillström. Kontakta för kostnadsförslag och mer info.


Medverkande på och bakom scen:

Regi:

Kajsa Bohlin

Idè, manus, dramaturgi

Eva Carlsson och ensemblen

Musik, komposition

Sara Widengård

Scenografi

Eva Carlsson, Mika Liffner, Tom Richmond, Ebba Ida Löfgren, Kelo

Cirkusartist & skådespelare

Linn Brodèn

Skådespelare

Eva Carlsson

Tekniker

Marcho Marchev


Fakta:

Föreställningens längd: 30 minuter
Publikantal:

60 barn + vuxna

Målgrupp: 4-9 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Ja
El: 2 x 10 A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 7 meter, takhöjd 2.8 meter
Bärhjälp: 1 person

Pris:

12.000:- 2: a fst. 11.000:- 3:e fst 10.000:- samma dag och plats

Reseersättning:

55:-/ mil utgår från Norrköping


Övrig information:

På sommaren juni-augusti, tänker vi att Hej Hilma! kommer att kunna spelas utomhus med ett inomhus alternativ om det blir dåligt väder. Barnboken ”Hilma af Klint -kartor över osynligheten går att beställa av Teater Pelikanen.


Kontaktuppgifter

Namn: Linda Moberg
E-post: prod.lindamoberg@gmail.com
Telefon: +46707344477

Extra material

http://www.teaterpelikanen.se/hejhilma.html
Introduktions film om föreställningen Hej Hilma! med medverkande artister Linn Brodèn & Eva Carlsson