Hamlet – för de minsta

Teater Sörmland

Hamlet – För de minsta är en interaktiv clownföreställning om att hantera att ens familj förändras trots att man själv inte vill det

Syskonen Sam och Pom har ett problem. De måste komma på en lek, en otrolig lek, ja förmodligen den bästa leken någonsin. En lek som är så bra att man glömmer alla bråk man har haft och aldrig vill sluta leka och gå därifrån. Och det är bråttom, för snart kommer pappa och hämtar sina saker. Pappa ska inte bo hemma längre. Alla hans böcker och konstiga teater-saker ligger i en stor hög mitt i rummet. Då hörs en röst från botten av högen med pappas saker. Det är Hamlet, en clown och prins från en av pappas pjäser. Och Hamlet tänker minsann inte stillatigande låta Sams och Poms värld gå i kras. Han har erfarenhet av vad som händer när man lämnar så här viktiga saker åt de vuxna.

HAMLET – FÖR DE MINSTA är en saga där mötet med publiken är överordnat narrativet. Med hjälp av litteraturens mest missförstådda skilsmässobarn – Hamlet, ger sig publik och skådespelare ut på en interaktiv upptäcktsfärd bland flyttkartonger och färgsprakande rekvisita för att försöka hitta svaret på hur man hanterar att ens familj förändras trots att man själv inte vill det. Genom att berätta om sitt liv hjälper clownen Hamlet barnen Sam och Pom att våga säga det de inte vågar, att gå över gränser och stå upp för sig själva. Och publiken ska med! Här behövs alla smarta förslag och erfarenheter för att knäcka nöten. Föreställningen handlar om att våga ställa krav på trygghet trots att livet förändras. Förhoppningsvis förstår även Hamlet tillslut att hämnd inte är vad han egentligen vill ha, utan kärlek.


Medverkande på och bakom scen:

Idé och Koncept

Teater Sörmland

Manus och Regi

Ewa Westin

Skådespelare

Emil Forsberg, Maja Lundqvist, Jerk O.Westin, David Lindh

Scenografi

Svante Back, Akira Öberg

Musik

Fredrik Sundberg

Kostym

Anette Cadiz, Ewa Ulming


Fakta:

Föreställningens längd: 40 min
Publikantal:

max 60 personer

Målgrupp: 6-12 År
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: 2 separata 10A
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 3 meter, djup 3 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: Behövs inte

Pris:

9 000 kr (Andra föreställning samma dag och scen: 7 000 kr)
Det kan tillkomma kostnader för resa, logi och traktamente

Reseersättning:

50 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Jerk O. Westin
E-post: jerk@teatersormland.se
Telefon: 0155-211400