Frankenstein

Fabula Storytelling

Frankenstein är den klassiska historien om en vetenskapsman och den monstruösa varelse som han skapar. Berättaren Mats Rehnman gjuter liv i en rysare som precis firat 200 år.

Den unga Mary Shelley gav år 1818 ut sin första bok, Frankenstein, som genast väckte sensation och som än idag är stilbildande för både film och litteratur. Vi tänker gärna på den som en gotisk skräckhistoria. Men läsaren upptäcker snart att den är skriven av en intellektuell fritänkare som vill reda ut vad ondska egentligen är, vad det kommer av. Att den som pekar ut någon som monster kanske är roten till det onda som sedan följer. Det var en modern tanke på sin tid. Men den djupaste frågan i berättelsen är visionär och sträcker sig in i vår tid och vidare. Var går gränsen för människans skapande? Kan det vi skapar börja skena och hota allas vår existens? Idag, när forskare kommer allt närmare en artificiell intelligens som överträffar människans, är denna klassiker mer aktuell än någonsin. Berättaren Mats Rehnman har överfört Mary Shelleys historia till en muntlig föreställning som inte blundar för det monstruösa, men som också ger röst åt monstrets egen betraktelse: ”Ni människor… ni är storslagna… men samtidigt så fasansfulla!”


Medverkande på och bakom scen:

Mats Rehnman


Fakta:

Föreställningens längd: 60-70 min
Publikantal:

50

Målgrupp: 12-18 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Ja
El: nej
Byggtid: 15 minuter
Rivtid: 0 minuter
Bärhjälp: nej

Pris:

9 000 kr

Reseersättning:

Milkostnad eller i förekommande fall tåg/flyg samt logiKontaktuppgifter

Namn: Peter Hagberg
E-post: peter.hagberg@storytelling.se
Telefon: 08 344 133

Extra material

https://youtu.be/CeMP5_nnVJM
Mats Rehnman berättar hela den klassiska historien om vetenskapsmannen och det monster han skapar. En berättelse där också monstret får röst…