Farligt

Banditsagor

Farligt utspelar sig på en buss och handlar om tre stycken vänner som går i sjuan. Skådespelarna bär mikrofoner och med hjälp av hörlurar får publiken ta del av vännernas vardag, relationer och innersta hemligheter.

Farligt riktar sig till åk 6-8 och är en fristående uppföljare till Banditsagors tidigare produktion Hemligt, för åk 4-6. Skådespelarna bär mikrofoner och med hjälp av hörlurar bjuds åskådarna in att ta del av historien. Hemligt utspelade sig i klassrummet och denna gång bjuder vi in publiken till en buss, parkerad utanför skolan. Två år har gått sedan vi först träffade de tre vännerna och fick ta del av deras vardag, relationer och innersta hemligheter. Vilka har de blivit nu? Hur möter man allt som är nytt, spännande eller kanske till och med farligt, och är det överhuvudtaget möjligt att fortsätta hålla sina vänner nära?

Föreställningen ges på en stillastående buss i närheten av eller utanför skolbyggnaden och spelas för klasser om max 30 personer åt gången.

Koppling till läroplanen

Föreställningstematiken kretsar kring människors lika värde och syftar till att väcka tankar hos åskådaren kring människors livssituationer. I LGR-11 finns skolans övergripande mål beskrivna på följande sätt:

Skolans mål är att varje elev kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar samt personliga erfarenheter, respekterar andra människors egenvärde, tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor och kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklar en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. (LGR. Sid. 12)


Medverkande på och bakom scen:

Dramatiker

Alexandra Loonin

Ljuddesign & musik

Jonas Åkesson

Producent

Amanda Lindblad

Tekniker

Mattias Alheim

Skådespelare

Ronja Svedmark

Skådespelare

Oskar Stenström

Skådespelare

Sanne Ahlqvist Boltes

Regi

Ensemblen


Fakta:

Föreställningens längd: 45 min
Publikantal:

Max 30 st per föreställning

Målgrupp: 12-14 år
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanligt eluttag, dras från skolan.
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Bärhjälp: nej

Pris:

10 000 kr exklusive moms + ersättning för busskostnader.

Reseersättning:

49kr/mil exklusive moms. Utgår ifrån Malmö


Övrig information:

Vänligen kontakta oss för paketpris!


Kontaktuppgifter

Namn: Oskar Stenström
E-post: kontakt@banditsagor.se
Telefon: 0709622911

Extra material

Banditsagor berättar om Farligt