Färgglatt med Trall & Trull

Kulturkällan

Föreställningen med Bredbytrollen bygger på att barnen är interaktiva i dialog, sång och musik. Tillsammans protesterar vi mot all äcklig mat och dansar Tango med Twist!

Bredbytrollen Trull och Trall har varit i stan och vill nu delge sina erfarenheter med barnen. På ett lustfyllt sätt får barnen tillsammans med trollen lära sig hur man går i trafiken. Vem är Herr Gårman och varför finns det bara gubbar på skyltarna?
Trollen klurar, tillsammans med barnen, över om färger kan vara fel eller är alla rätt? Vilken mat är äcklig och vad är gott? Det protesteras över trista sura vitaminer! Det är svårt att tycka lika men snart svänger alla loss i en medryckande dans.

Koppling till läroplanen

Föreställningens innehåll sammanfaller väl med förskolans värdegrund när det gäller alla människors lika värde och motverkar invanda könsmönster.

Musikteatern visar på ett engagerande och lustfyllt sätt hur roligt det är att vara tillsammans, trots alla olikheter. Teatern börjar med regler i trafiken som vi måste ha, men övergår sedan till tycke och smak som vi alla får tycka olika om. Det är berikande att mötas av något nytt.
Denna föreställning är interaktiv och barnen får vara med och sjunga och dansa i låtarna. Det övergripande temat är olikheter. Trollen ifrågasätter om ens favoritfärg ska avgöras av kön. Varför tycker vi olika (konkret: om maträtter och färger), ska man våga prova något nytt som man inte visste att man gillar, vem får bestämma, hur får man alla att komma med och är det okej att tycka olika? Sångerna växlar mellan rörelser och TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Familjeföreställningen passar barn från 3 år och uppåt.


Medverkande på och bakom scen:

Manus och Musik: Margareta Nyström & Kjell-Erik Jonasson

Margareta Nyström & Kjell-Erik Jonasson


Fakta:

Föreställningens längd: Ca 30 min
Målgrupp: 3-7 år
Krav på mörkläggning: Nej
El: 10A
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 3 meter, djup 2 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

6 800:- inkl moms
Ersättning för resa/boende och traktamente.

Reseersättning:

18.50:-/milen


Övrig information:

Tillgång till omklädningsrum och toalett.
Gärna att spellokalen är mörklagd.
Barnen sitter på golvet, på mattor som vi har med oss.


Kontaktuppgifter

Namn: Kulturkällan
E-post: kulturkallan@bredbytrollen.se
Telefon: 070 671 57 09