Ett Leende I Taget

Teater Imba

En komisk föreställning om psykisk ohälsa.

En skådespelare, en akt och massor av känslor. Föreställningen blandar flera olika uttryckssätt med allt från spoken word och clown till jonglering och magi. En föreställning som sätter skrattet i halsen och känslorna på ytan.

Depression och psykisk ohälsa blir allt vanligare i dagens samhälle. Nedstämdhet och brist på motivation är inte alltid lätt att diagnostisera eller ens känna behov av att det måste vara en diagnos samtidigt som ämnet i sig är på många sätt tabubelagt. Det pratas inte om det och är än farligare om man döljer det. Vad kan vi göra åt det då? Vi vet inte. Däremot inser vi vikten att belysa vad man inte alltid pratar om!

Ett Leende i Taget är en soloföreställning i en akt som vill utforska och blotta de känslor vi jobbar så hårt för att dölja. Ställer de frågor vi inte har några svar på. Slänger ut de anklagelser som vi själva måste ta ansvar för. En föreställning som drar undan den leende masken för att genom ett uppriktigt och ärligt uttryck visa vad som finns bakom.

Ett Leende I Taget är formad för att lätt kunna turnera med och kan spelas i alla sorts lokaler. En föreställning som utforskar texter om känslor, självdestruktivitet och samhällets påverkan på individen. Föreställningen bygger på egenproducerat material av och med Teater Imba.

Koppling till läroplanen

Rapporter från socialstyrelsen visar på att psykisk ohälsa hos elever på grundskolan och gymnasiet ökar idag. I åldersgruppen 10–17 år är ökningen över 100% på tio år. Orsakerna till detta är inte fastställda men självklart är detta något som påverkar elevernas vardag i stor utsträckning. Denna föreställning är tänkt att användas som utgångspunkt till diskussioner i ämnet. Till föreställningen finns ett handlednings-och metodmaterial.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare, textförfattare

Thomas Häggström

Regi, tekniker

Lena Ilmarson

Regi, tekniker

Christian Svensson


Fakta:

Föreställningens längd: ca 60 min
Publikantal:

80 personer

Målgrupp: 15 år och uppåt
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanliga eluttag
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 45 minuter
Scenyta: Bredd 4.5 meter, djup 4.5 meter, takhöjd 2.5 meter
Bärhjälp: Ingen bärhjälp behövs

Pris:

14.000kr. Andra föreställningen på samma spelplats och dag kostar 10.000kr.

Reseersättning:

50kr/mil utanför Linköpings kommun, samt ev logi och trakt.


Övrig information:

Föreställningen ingår i Riksteaterns Arrangörsgaranti
Lärarhandledning finns


Kontaktuppgifter

Namn: Thomas Häggström
E-post: imba@teaterimba.se
Telefon: 0733563237