Eremit – Skapande skola: Designa din egen affisch

Teater 23

Thriller, skräck eller kanske science-fiction? I denna workshop får eleverna möjligheten att designa sina egna fantasifulla affischer.

Om workshopen:
Innan teaterbesöket, biostunden eller konstutställningen, finns det en stor chans att man har sett en tillhörande affisch som är tänkt att väcka både nyfikenhet och intresse för det kommande evenemanget. Teater 23:s föreställning Eremit är en teaterthriller och har en affisch som är minst lika nervkittlande som själva föreställningen.

Men om du fick i uppgift att skapa en spektakulär affisch – hur skulle den se ut? Tillsammans med MuralCentralens konstnärer Björn Carnemalm och Ingrid Sandsborg får eleverna som har sett Eremit möjligheten att designa sina egna affischer.

Workshopen inleds med en kortare föreläsning där konstnärerna visar bilder och pratar om hur filmaffischer är uppbyggda, samt tolkar bilder och formgivning. Workshopen övergår sedan till en affischverkstad där alla genrer välkomnas. Eleverna arbetar antingen i par eller individuellt och workshopen avslutas med presentation och tolkning av verken.

Kanske blir eleverna sugna på att också få göra en mystisk thrilleraffisch? Eller varför inte en blodisande skräckposter? Eller kanske till och med en helt galen science fiction-plansch?

Målet med workshopen är att ge eleverna möjligheten att fundera kring hur man går tillväga för att förmedla ett budskap och en känsla i ett bildverk. Workshopen ställer elevernas kreativetet i centrum och har sin utgångspunkt i det egna skapandet. Elevernas idéer konkretiseras och ger upphov till en konstnärlig process som de själva får styra över.

Antal workshops:
Möjlighet till 2 stycken workshops per dag.

Lokal och material:
Workshopen behöver tillgång till ett vanligt klassrum med dator och projektor. Även saxar, limstift, vita pappersark, blyertspennor och suddgummin behövs.

Bokningar:
Detta Skapande skola-projekt kan endast bokas i samband med bokning av föreställningen Eremit.

För bokningsförfrågningar kontakta Mario Castro Sepulveda, turnéläggare Teater 23. Tel. 040-30 32 23 eller mario@teater23.se.

Workshopkontakt:
För frågor gällande workshopens innehåll, kontakta konstnärerna på MuralCentralen:

Ingrid Sandsborg.
Tel. 0732-42 84 01 eller ingrid@muralcentralen.com.

Björn Carnemalm.
Tel. 0730-66 16 30 eller bjorn@muralcentralen.com.

Om MuralCentralen:
MuralCentralen består av Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm, båda utbildade och verksamma konstnärer. Tillsammans arbetar vi med Skapande skola, kollektiva muralmålningar, workshops av olika slag och alla sorters pedagogiska konstprojekt, alltid med delaktighet som en röd tråd. Ingrid Sandsborg har även illustrerat och formgivit affischen till Eremit.

Koppling till läroplanen

Går att koppla till kursplanen gällande Bild och Samhällskunskap.


Medverkande på och bakom scen:

Konstnär/Pedagog

Ingrid Sandsborg

Konstnär/Pedagog

Björn Carnemalm


Fakta:

Föreställningens längd: 120
Publikantal:

Max 1 helklass (c:a 30 elever).

Målgrupp: 11-14 år
El: Uttag, 230 V.
Bärhjälp: 0

Pris:

PRIS INOM SKÅNE:
7000 kr (25 % moms tillkommer).

PRIS UTANFÖR SKÅNE:
6000 kr (25% moms tillkommer).

Reseersättning:

18,50 kr/mil tillkommer (gäller endast utanför Skåne).


Övrig information:

Traktamente på 230 kr/dag och person samt hotell (enkelrum med toalett och dusch) för två personer tillkommer (gäller endast utanför Skåne).


Kontaktuppgifter

Namn: Mario Castro Sepulveda
E-post: mario@teater23.se
Telefon: 040303223