Ensamma Krigare

Teater Pero

En klassrumsföreställning om utsatthet, hämnd och försoning.

Hur upptäcker man att barn far illa när både barn som mobbar och de som blir mobbade är experter på en och samma sak – att dölja sin utsatthet?

Vi får möta två skådespelare som berättar om sin uppväxt. Den ene utsattes under sin mellanstadietid för mobbning. Den andre var den som mobbade. Minnena blir till en rafflande, rasande berättelse om att ta saken i egna händer. Vi får följa två pojkar som båda kämpar för sin tillvaro. Bådas kamp är lika angelägen.
Föreställningen spelas med fördel i klassrum och bjuder in till samtal om värdegrund och vikten av att se varandra och inte döma varandra vid en första anblick.
”Greppet är genialt och ger skådespeleriet plats att bli klart, enkelt och direkt. /…/ Minnenas scenario är hemskt men när föreställningen är slut har de två kommit så långt att de kan punktera sina minnen. Båda fann utvägar och är nu herrar över sina trauman. Dags att gå vidare. En befriande känsla av att det kan vara möjligt.”
DN

”På Teater Pero som annars utmärks av fantasi fullt kroppsspråk arbetar man denna gång med motsatta medel: avskalad enkelhet och fokus på textgestaltning. Och det fungerar!”
SvD
Föreställningen lämpar sig utmärkt som Skapande Skola-projekt. Lärarhandledning finns på vår hemsida och vi erbjuder även workshop med auktoriserade dramapedagoger för den som vill ha hjälp med ett efterarbete.

Koppling till läroplanen

Skapande skola, värdegrundsarbete, svenska, estetiska ämnen,

Skapande skola

Ett av våra äldsta projekt som ständigt efterfrågas! Eleverna får genom övningar och samtal undersöka sitt förhållande till mobbning. Samtal och övningar utgår från vår klassrumsföreställning som genomförts över 700 gånger i klassrum i hela landet. En klassiker på Teater Pero! Våra auktoriserade dramapedagoger lotsar eleverna genom diskussioner och leder övningar för att fördjupa upplevelsen. Teater Pero har lång erfarenhet av att arbeta med Skapande skola och våra projekt är alltid mycket uppskattade.


Medverkande på och bakom scen:

Regi

Peter Engkvist

Medverkande

Hans Nyberg och Ulf Montan

Manus

Marie Person Hedenius och Dag Norgård

Baserat på böcker skrivna av

Eva Wikander


Fakta:

Föreställningens längd: 45
Publikantal:

60 pers. inkl. vuxna

Målgrupp: 9-13 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: inga krav
Bärhjälp: nej

Pris:

10 000 kr, 7 000 kr för 2:a fst samma lokal och dag
Avgår: Ev. subv. i din region
Vid turné utanför Stockholm tillkommer:
Logi: två enkelrum
Traktamente: 445 kr/person/natt (2023)
25% moms tillkommer
med reservation för prishöjning HT-24

Reseersättning:

80 kr/mil alt. tåg eller flyg.


Övrig information:

Spelas med fördel i klassrum och andra intima lokaler. Inga krav på teknik eller scenmått.


Kontaktuppgifter

Namn: Karin Westholm
E-post: karin@pero.se
Telefon: 08-4589410

Extra material

trailer